Rättegången har inletts mot fyra män som misstänks för grovt vållande till annans död efter det att en man avled då de hade hållit fast honom. Arkivbild.
Rättegången har inletts mot fyra män som misstänks för grovt vållande till annans död efter det att en man avled då de hade hållit fast honom. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Bråkig festdeltagare avled efter fasthållning

ANNONS

Fyra män misstänkts för grov misshandel och grovt vållande till annans död efter att ha suttit på en man under fest i Ronneby kommun, skriver Blekinge Läns Tidning.

Händelsen inträffade för två och ett halvt år sedan, men först i veckan inleddes rättegången mot männen.

Det var under en fest i en bostad som den avlidne, en man i 30-årsåldern, uppges ha uppträtt stökigt och hotfullt. De fyra männen höll då fast honom, bland annat genom att sitta på honom, i väntan på att polis skulle komma. Först när polisen kom till bostaden upptäcktes att den fasthållne mannen var medvetslös och hjärt-lungräddning inleddes, han dödförklarades senare.

ANNONS

”Situationen i rummet är då bisarr. Under tiden som vi utför HLR börjar sällskapet blanda groggar och prata lättsamt med varandra”, sade en av poliserna efteråt enligt BLT.

De åtalade männen säger att de handlade i nödvärn. De säger också att de kontrollerade att mannen andades. Rättegången avslutas nästa vecka

ANNONS