Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Dags att dra på regnkläder vid utomhuslek. Bild: Marcus Ericsson/TT

Blöt start på sommarlovet

Dags att plocka fram regnstövlarna i helgen. Sommarlovet inleds med ett typiskt sommarregn och den som väntar på riktigt bra badväder kan få vänta ett tag till.

Under torsdagskvällen kom ett regnområde in över Bohuslän och passerade under eftermiddagen och kvällen.

– Under fredagen kommer det att vara i huvudsak uppehållsväder. Troligen även ganska hyfsade solchanser under fredagen också, säger Ian Engblom, Foreca.

Maj var extremt

Det kan under dagen förekomma några kortvariga regnskurar och blåsa en del från havet. Temperaturerna kommer därför hållas nere lite och landa på mellan 15-20 grader.

– Det är ju ganska normalt för den här årstiden. Det har varit extremväder i maj med jättehöga temperaturer. Så som det är nu är mer normalt, säger Ian Engblom.

Även lördagen kan komma med någon regnskur men inga extrema mängder.

– Sen blir det väl inte någon supervärme heller och det ser ut att bli växlande molnighet, säger Ian Engblom.

Värmen tar en paus

Söndagsvädret blir däremot mer osäkert som det ser ut nu. Ett lågtryck som bildas över Danmark kan ge en del regn som även har möjlighet att dra in över västkusten.

– Som det ser ut nu så ser söndag ut att vara den helt klart regnigaste dagen under denna veckan. Det är faktiskt möjligt att det blir ganska mycket regn. Men lantbrukarna blir väl glada över det. Sen kan det ju vara bra att man får lite påfyllning på grundvattnet också, säger Ian Engblom.

Högsommarvärmen som vi såg i Maj ser inte ut att komma tillbaka än på ett tag.

– Det är inte helt uteslutet att det blir några mer kortvariga högtryck men sån värme som det var i maj får vi nog vänta på ett tag, säger Ian Engblom.