Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bilkapare jagas av polisen i Bohuslän

Polisen söker just nu efter en man som tvingat till sig en bil från en kvinna i Lysekil i Bohuslän. Sökning pågår med flera patruller och en helikopter.

– Vi har hittat bilen, men söker fortfarande efter den här mannen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Händelsen påbörjades runt 14-tiden under tisdagen. En kvinna larmade då polisen efter att hon tvingats ut ur sitt fordon av en okänd man.

Bilkapningen genomfördes under tiden som kvinnan satt och väntade på sin man som var inne i en butik några kilometer från centrala Lysekil.

Enligt kvinnan ska mannen agerat hotfullt och sagt något i stil med: "Ut ur bilen!".

Efter att kvinnan lämnade fordonet ska bilrånaren ha kört från platsen. Till en början ska den drabbade kvinnans make ha tagit upp jakten efter att han fått låna en annan bil.

– Ett par patruller och en helikopter letar i området. Det ska inte vara några personskador och det ska inte ha använts några vapen, berättade Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst, precis efter larmet.

Strax innan klockan 15.00 meddelade polisen att den stulna bilen hade anträffats i centrala Lysekil – cirka tre kilometer från platsen där kvinnan rånades.

– Bilen är anträffad och vi söker fortsatt efter mannen. För den här kvinnan är han helt främmande. Vi har kanske våra aningar om vem det kan vara och vi håller just nu på och kontrollerar ett antal adresser, säger Peter Adlersson.

Texten uppdateras.