Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bil påkörd av tåg – hamnade på spåret efter singelolycka

En bilist körde av vägen i Hällevadsholm, vilket ledde till att bilen hamnade på tågspåret och sedan blev påkörd av ett ankommande tåg. Föraren hann ta sig ur bilen. En person har dock förts till sjukhus.

Trafikolyckan inträffade strax före halv tre på lördagseftermiddagen.

– Den som körde bilen hade tagit ut sig. Sen kom tåget kort därefter och körde på bilen innan vi hann att stoppa det, säger Peter Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Han berättar att tåget stod kvar på rälsen. Två enheter från räddningstjänsten larmades till platsen för att bistå vid olyckan.

– Vi hjälper till och evakuerar de här personerna. Vissa skulle av i Munkedal och andra ska få ta sig vidare med ersättningstrafik, säger Peter Larsson.

Även en ambulans larmades till platsen och enligt SOS Alarm har en person förts till sjukhus. Det är oklart hur allvarliga skador personen ådragit sig.

Olyckan påverkar givetvis tågtrafiken på Bohusbanan. Bolaget uppmanar resenärer att gå in på Västtrafiks reseplanerare för att hålla sig uppdaterade med den senaste informationen.

Alla tågresor som skulle ske efter olyckan på sträckan Uddevalla-Strömstad ersättas med buss under lördagen.

– Man måste få bort bilen och sedan besiktiga spåret för att se så att det inte har tagit skada innan vi kan släppa på tågtrafiken igen, säger Pär Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket.