Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kumla kommun sanerar mark för 1,5 miljoner kronor efter batteriskandalen i Örebros län. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT
Kumla kommun sanerar mark för 1,5 miljoner kronor efter batteriskandalen i Örebros län. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Batteriskandal kostar kommun miljonbelopp

Kumla kommun avsätter 1,5 miljoner kronor för att sanera den förorenade marken där batteriavfall förra året olagligt dumpades av ett företag, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Enligt Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande, vill man snabbt få bort avfallet för att i ett senare skede kräva tillbaka pengarna från fastighetsägaren som äger marken.

Om saneringsbudgeten kommer att räcka vet kommunen däremot inte.

– Det är svårt att säga i nuläget eftersom allting inte är färdigt ännu. Det kan bli mer och det kan bli mindre, säger hon till SR.

I ett överklagande till kommunen uppger fastighetsägaren att han inte ligger bakom föroreningen och därför inte vill betala några pengar.

I december avslöjade Expressen att en underleverantör, anlitad av Urecycle, dumpat hundratals ton miljöfarligt batteriavfall på flera platser i Örebros län.

Urecycle återvann då runt 70 procent av landets alla batterier men sedan dess har bolagets verksamhet stoppats.