Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Uddevalla tingsrätt. Bild: Lasse Edwartz
Arkivbild. Uddevalla tingsrätt. Bild: Lasse Edwartz

Barn sparkades i magen – anhörig åtalas

Mannen ska ha sparkat in ett av barnen på rummet och sparkat denne så hårt i magen att hen ramlat baklänges och slagit i rygg och huvud. Nu åtalas 30-åringen för misshandel av barn, men är redan tidigare åtalad för grov kvinnofridskränkning.

Misshandeln ska ha ägt rum vid upprepade tillfällen mellan augusti och oktober 2017, i och runt Tanums kommun samt i de två barnens gemensamma hem. Den tilltalade ska bland annat ha slagit ett av barnen på bröstet och sparkat ett av barnen i magen så att hen ramlat och slagit i huvud och rygg.

Den misstänkte mannen är sedan tidigare även åtalad för grov kvinnofridskränkning, vilket ska ha ägt rum mellan 2014–2017. Mannen ska då vid flera tillfällen ha misshandlat och ofredat kvinnan han var gift med. Han ska bland annat ha skallat henne.

LÄS MER: Misstänks ha skallat sönder näsan på sin exfru

Mannen är närstående till barnen, men exakt vilken relation de har vill man från åklagarkammaren i Uddevalla inte gå in på med hänsyn till målsägandes utsatthet.

Bland förhören uppger en av barnens klassföreståndare att hon har märkt att det berörda barnet inte mått bra under samma period som misshandeln ska ha ägt rum. Mannen nekar till brott.