Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barn försvunnet i Göteborg

En sex månader gammal bebis i en barnvagn har försvunnit från sin mamma utanför en förskola i Hisings Kärra.
– Vi drar på med allt vi har och söker intensivt med hundpatruller och helikopter, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Det var barnets mamma som kontaktade polisen. I samband med att hon skulle hämta ett barn på en förskola i Hisings Kärra ställde hon barnvagnen med sin sex månader gamla bebis i utanför.

– Hon var inne på förskolan i runt tio minuter och när hon kom tillbaka var både barnvagnen och bebisen borta, säger Peter Adlersson.

Ett intensivt sökande pågår nu, främst i närområdet vid förskolan. Kollektivtrafik och taxi är underrättad.

– Vi håller på att kolla upp de tips vi har fått. Vi har kunnat avskriva en del, men några tips är fortfarande intressanta.

En särskild händelse

Polischef i beredskap har beslutat om en så kallad särskild händelse. Det innebär i korthet att ytterligare resurser kan sättas in i sökandet. Även polis från övriga delar av regionen förstärker i insatsen.

– Vi drar på allt vi har, hundpatruller och helikopter och allt man kan tänka sig. Vi tar det här på yttersta allvar, säger Peter Adlersson.

Strax innan klockan 16 meddelade polisen att även rytteriet var inkallat. Man har även spärrat av ett område i anslutning till platsen där barnet försvann.

Han berättar att det i nuläget inte finns några indikationer på att ett familjedrama skulle ligga bakom försvinnandet.

– Vi har kontaktat barnets pappa och bland det första vi tittade på när det här kom in var om det finns någon hotbild mot någon i familjen. Vi har inte hittat något sådant, säger Peter Adlersson.

Rubriceras som misstänkt människorov

Polisen larmades om händelsen klockan 14.18.

– Det är ungefär en halvtimme efter själva försvinnandet, säger polisens presstalesman.

I nuläget betraktar polisen det hela som ett sökande efter en försvunnen person. Polisen har även inlett en förundersökning, med rubriceringen misstänkt människorov. Utredningspersonal har skickats till platsen för försvinnandet.

Barnens föräldrar har tagits hand om av polisen. Barnvagnen är en svart barnvagn i dubbelmodell från märket Bugaboo.

Barnet bar vid försvinnandet en rosa overall, under den en blå pyjamas/grön kofta samt en grå stickad mössa.

Vet du något om försvinnandet? Kontakta polisen på 114 14.

Texten uppdateras.