Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den nya apoteksbutiken hade invigning i shoppingcentret på torsdagen. Bild: Privat
Den nya apoteksbutiken hade invigning i shoppingcentret på torsdagen. Bild: Privat

Apoteket har öppnat i shoppingcentret

På torsdagen öppnade ett nytt apotek i Tanum Shoppingcenter. Det är statligt ägda Apoteket AB som nu etablerat sig i Tanum.

​– Det känns roligt att vi på Apoteket nu finns även i Tanumshede. Vi ser fram emot att få möta alla kunder med både produkter och rådgivning, säger apotekschefen Ann-Charlotte Hansson.

Tanum Shoppingcenter ligger vid E6:an och förutom svenska kunder från närområdet hoppas Ann-Charlotte Hansson också på att en hel del norska kunder på resa söderut kommer att hitta till det nya apoteket.

Den nya apoteksbutiken är placerad mittemot Coop i shoppingcentret.

– Läget inne i shoppingcentret är bra, säger Ann-Charlotte Hansson.

Närmsta konkurrenten ligger inne i Tanumshede och drivs av Apoteksgruppen.

Inledningsvis kommer apoteket förutom apotekschefen Ann-Charlotte Hansson att bemannas av medarbetare från nationella personalresurser, rörlig personal i Bohuslän samt medarbetare från Apoteket Måsen i Uddevalla.

– Vi jobbar för att lösa den långsiktiga bemanningen och räknar med att ha två nya EU-farmaceuter på plats snart, och troligen även en apotekstekniker, berättar regionchefen Therese Muir.

Shoppingcentret har under en tid stått utan ett apotek. Det apotek som tidigare låg i Tanum Shoppingcenter övergavs under våren och kvar lämnades receptbelagda läkemedel, som tidningen tidigare rapporterat. Läkemedlen togs om hand av Läkemedelsverket. Bolaget som drev den apoteksbutiken, Tanumsapoteket AB, har försatts i konkurs.

Konkursförvaltaren har i sitt arbete inte fått kontakt med bolagsinnehavaren som övergav lokalen.