Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet.
Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet. Bild: Anna Tärnhuvud

Annie Lööf: C släpper fram Magdalena Andersson

Centerpartiet ger tummen upp till överenskommelsen med regeringen. Det innebär att man släpper fram Magdalena Andersson (S) som ny statsminister. – I grunden har vi fått genom det vi vill, säger Annie Lööf (C).

ANNONS
|

Ett hinder är nu undanröjt för Magdalena Andersson och hennes möjlighet att inom kort väljas till ny statsminister efter Stefan Löfven (S).

Detta när Centerpartiet nu deklarerar sig nöjt med överenskommelsen man slutit med regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Enligt C-ledaren kommer förändringarna rörande skog och strandskydd ge Sveriges gles-och landsbygder fler möjligheter att utvecklas.

LÄS MER:Stefan Löfven har begärt avsked hos talmannen

Fått genom sina krav

När det kommer till strandskyddet menar Lööf att man fått genom allt man velat.

– Vi kommer införa strandnära utvecklingsområden utan några geografiska begränsningar i landet, där kommuner då kan peka ut att det ska bli mycket enklare att bygga. Och sedan ser vi också till att skärpa upp strandskyddet i högexploaterade områden, säger hon.

ANNONS

I fråga om skogen menar Lööf att C fått igenom att frivillighet alltid ska råda när det handlar om att skydda skog och att markägare dessutom ska kunna få ersättning.

Enligt Lööf har C i praktiken fått igenom det man velat och i enlighet med den uppgörelse som tidigare fanns inom Januariavtalet.

Släpper fram Andersson

Annie Lööf framhåller att överenskommelsen innebär att Centerpartiet nu kommer att släpa fram Magdalena Andersson som ny statsminister, alltså rösta gult.

När det kommer till regeringens budget kommer man i första läget rösta på C:s egen budget för att därefter lägga ned sina röster. Om man ska rösta ja till regeringens förslag har man ännu inte tagit ställning till, i ett sådant läge måste nya förhandlingar hållas, enligt hållas, enligt Lööf.

ANNONS