Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

95-årig man rånad i Uddevalla – polisen söker vittnen

Vid 17-tiden blev en 95-årig man påhoppad och rånad på en guldkedja utanför Willys i centrala Uddevalla. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

En man i 95-årsåldern blev rånad på Norra Drottninggatan i Uddevalla under fredagen. Mannen befann sig utanför matbutiken Willys när en yngre man plötsligt flög på mannen.

– En yngre individ som ryckte av en grövre guldhalskedja från den äldre mannen. Det är fult att ge sig på någon född 1925. Vi söker den misstänkte, säger Lars Stöm, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

I samband med att rånaren ryckte guldkedjan hamnade 95-åringen på marken. Men mannen ska ha klarat sig utan några allvarliga skador.

– Han hade ont runt halsen, blivit något sår. I övrigt var han i god vigör och vi har kört hem honom, säger Lars Ström.

Ett flertal polispatruller kallades snabbt till platsen. Polisen har även sökt med hund men inte hittat någon misstänkt. Nu vädjar polisen om hjälp från allmänheten.

– Vid 17.15 utanför Willys lär det ju ha varit en del folk i rörelse. Vi har varit i kontakt med några vittnen men om det finns fler som har sett något får de gärna höra av sig till 114 14, säger Lars Ström.

Texten uppdateras