Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

72-åring begärs häktad misstänkt för mord

Under lördagsmorgonen kallades polis till Lysekil där en man avlidit, och en kvinna skadats. Det ska handla om ett äldre gift par och kvinnan begärs nu begärs häktad av åklagare på sannolika skäl misstänkt för mord.

Vid kvart i åtta på lördagen blev polis kallad till en bostad i centrala Lysekil, sedan ett larm kommit in om att två personer var skadade på adressen. På plats konstaterades att en man var avliden och ytterligare en person, en kvinna, var skadad och kördes med ambulans till sjukhus.

Kvinnan är i 70-årsåldern och den avlidna mannen ska ha varit hennes make sedan många år tillbaka. Polisen har sedan dess arbetat intensivt med händelsen och väckt misstankar om mord mot kvinnan. Nu begärs hon häktad av tillsatt åklagare.

Finns det starka bevis mot kvinnan?

– Min bedömning är att det är så eftersom jag begär henne häktad på sannolika skäl, säger Katarina Ohlsson, kammaråklagare.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas imorgon och kvinnan företräds av advokat Tommy Nilsson.

Hur ställer hon sig till misstanken om mord?

– Hon förnekar mord men jag vill inte gå in på några detaljer nu. Jag kan bara säga att det är förbannat tragiskt alltihop, säger han.

Vårdades själv på sjukhus

Under lördagen vårdades kvinnan på Näl för sina skador i samband med det misstänkta mordet. Under söndagen ska polisen förhört kvinnan och hon är anhållen hos polisen i Uddevalla i väntan på tisdagens häktningsförhandling.

Sten Rune Timmersjö, chef för polisens rotel för grova brott, säger att kvinnan har lämnat en berättelse.

– Hon går med på de omständigheter som har framkommit. Men vi har inte mycket mer att säga just nu, säger han.