Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Erik Friberg, chef för tullkriminalen i södra Sverige. Arkivbild.
Erik Friberg, chef för tullkriminalen i södra Sverige. Arkivbild. Bild: Ludvig Thunman / TT

600 kilo kokain stoppat på väg till Sverige

600 kilo högkoncentrerat kokain på väg mot Sverige har stoppats i Nederländerna. Narkotikan fanns i en container med frukt från Sydamerika, rapporterar HD/Sydsvenskan .

Kokainet byttes ut mot annat och containern gick vidare mot Helsingborg, där en spaningsoperation inleddes. Men det gick aldrig att knyta någon i Helsingborg till smugglingsförsöket, som genomfördes tidigare under hösten.

– Det finns en risk för att organisationen bakom smugglingen fått kännedom om att någonting hänt med containern på väg mot Sverige som gjort att man backat, säger Erik Friberg, chef för tullkriminalen i södra Sverige, till tidningen.

Enligt Friberg var det i det här fallet uppenbart att kokainet var avsett för en mottagare i Sverige. Ibland händer det annars att narkotika lastas om här och går vidare till någon annan destination.

– Några är så klart väldigt bekymrade nu. Narkotikans första destination och grossistled var Sverige. Om det sedan skulle distribueras vidare även till andra länder, det vet vi inte, säger Friberg.

Hittills finns ingen misstänkt.