Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyra fler coronapatienter på ett dygn förvånar inte Niklas Claesson, kommunikationschef på Nu-sjukvården.
Fyra fler coronapatienter på ett dygn förvånar inte Niklas Claesson, kommunikationschef på Nu-sjukvården.

100 inneliggande corona-patienter i regionen

Vid lunchtid på söndagen vårdas 100 coronadrabbade patienter på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Omkring hälften är inlagda på intensivvårdsavdelningar. 14 av dem vårdas inom Nu-sjukvården, vilket är den högsta siffran hittills.
– Det ligger fortfarande på hanterbara nivåer, säger Niklas Claesson, kommunikationschef vid Nu-sjukvården.

Coronaviruset sprider sig ytterligare i Västsverige och på söndagen vid lunchtid kom regionens dagliga uppdatering. Nu vårdas 100 patienter för covid-19 på sjukhusen i väst. Inom Nu-sjukvården, som innefattar Näl och Uddevalla sjukhus, ligger totalt 14 patienter inlagda och vårdas för corona.

– Det går långsamt uppåt, vilket vi har förväntat oss, säger Niklas Claesson.

Av de totalt 100 patienter som vårdas för nya coronaviruset i regionen ligger 43 på intensivvårdsavdelningar. Nio av covid-19-patienterna inom Nu-sjukvården vårdas på intensivvårdsavdelningen på söndagen. Det är totalt fyra fler fall jämfört med bara ett dygn tidigare.

– Vi har utvidgat kapaciteten för intensivvård så det hanterar vi, i normalläget har vi åtta intensivvårdsplatser, men nu har vi mer kapacitet än i vanliga fall. Vi har också möjligheten att successivt öka antal platser när behovet uppstår.

Är det någon i er personalstyrka som blivit smittad av covid-19?

– Jag känner inte till att någon skulle blivit smittad på jobbet. Vi har personal som varit på semester och varit hemma men inte på grund av att de blivit smittade på jobbet. Det har varit på grund av hur man levt som privatperson.

Vid 14-tiden på söndagen var det bekräftade antalet dödsfall till följd av covid-19 401 i Sverige. Hur många som gått bort i sviterna av viruset i Fyrbodal har inte Niklas Claesson några siffror på.

Coronaläget i Västra Götalandsregionen

Den 5 april kl. 12:00 har Västra Götalandsregionen 100 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 43 på intensivvårdsavdelning (Iva):

Nu-sjukvården:

14 personer varav 9 på Iva

Sahlgrenska Universitetssjukhuset:

47 personer varav 19 på Iva

Sjukhusen i Väster:

12 personer varav 4 på Iva

Skaraborgs sjukhus:

10 personer varav 3 på Iva

Södra Älvsborgs sjukhus:

17 personer varav 8 på Iva

Källs: Västra Götalandsregionen