Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Svensk livsmedelsindustri rapporterar om en ökad konkurrenskraft. Arkivbild.
Svensk livsmedelsindustri rapporterar om en ökad konkurrenskraft. Arkivbild. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Styrkebesked för svenska livsmedel

Trots pandemi – den svenska livsmedelsindustrin har ökat i konkurrenskraft under det tredje kvartalet i år. Det framkommer i branschorganisationen Livsmedelsföretagens senaste konjunkturbrev.

"Det är ett styrkebesked från Sveriges tredje största industrigren att kunna uppvisa tillväxt under en period av allmän konjunkturnedgång", säger Carl Eckerdal, chefsekonom på Livsmedelsföretagen, i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Samtidigt är det mycket oroande att se hur försäljningen mot besöksnäringen fortsätter att sjunka."

Flera livsmedelsföretag, 45 procent, upplever att deras internationella konkurrenskraft har ökat under coronapandemin.

"De svenska livsmedlens höga kvalité och hållbarhet tycks i krisen uppväga för de relativt sett ökade priserna", säger Carl Eckerdal.

Klara Stefansson/TT