Bert-Ola Mattsson hälsar Darius Magdisauskas välkommen till IFK Strömstad. Bert-Ola och Ulrik Johansson kommer att vara assisterande tränare.
Bert-Ola Mattsson hälsar Darius Magdisauskas välkommen till IFK Strömstad. Bert-Ola och Ulrik Johansson kommer att vara assisterande tränare.

Litauisk landslagsman ny tränare i IFK Strömstad

Darius Magdisauskas, tvåfaldig landslagsman och -målskytt i Litauen, är ny A-lagstränare i IFK Strömstad. Ulrik Johansson och Bert-Ola Mattsson blir assisterande tränare.

ANNONS
|

Darius Magdisauskas kommer närmast från Arvika, division 4, och Hillringsberg, division 7, där han de senaste åren varit spelare och tränare.

Darius särbo bor i Strömstad. Det var avgörande för att han tackade ja till tränarjobbet i IFK. Tills vidare kommer han att sköta träningen i veckosluten.

Darius har under 15 år varit proffs i nio länder, bland annat i Litauen, Finland och Färöarna, och assisterande förbundskapten för handikapplandslaget under Strömstadbördige Jörgen Ericsson.

Darius sejour i IFK Strömstad lär inte bli långvarig. Nästa år tänker han gå en avancerad tränarutbildning. Målet är att återgå till proffslivet som tränare för ett topplag.

ANNONS

I somras var han för första gången i Strömstad.

– En fin stad, tycker jag. Att Strömstad har konstgräsplan för elvamannalag är bra och en stor fördel, menar klubbens internationellt meriterade tränare.

Darius har två barn. Nittonårige sonen spelar fotboll och 15-åriga dottern volleyboll

I helgen är IFK med i en sjumannacup i Östfoldhallen. Deltar gör bland andra topplagen Fredrikstad och Sarpsborg.

Den 3 januari ställer IFK upp med två lag i Sparbanken Cup i Tanum och två veckor senare, 16 januari, väntar en cup i Ed.

ANNONS