Nästan hela Wild Kids gänget. Fr. vänster: Isac Hellborg, Felix Roos, Meja Engström, Damien Kabran, Lova Widman, Minna Bozioti och Kasper Rydberg.
Nästan hela Wild Kids gänget. Fr. vänster: Isac Hellborg, Felix Roos, Meja Engström, Damien Kabran, Lova Widman, Minna Bozioti och Kasper Rydberg.

Wild Kids hade återträff i Strömstad

Av de 6000 som sökte in till årets Wild Kids, kom 11 stycken äventyrssugna barn med i programmet. En av dem var Meja Engström från Strömstad. Hon vann med sitt lag Björnarna tävlingen och fick åka till Afrika.

ANNONS
|

– På höstlovet var vi i Gambia i tio dagar. Vi besökte bland annat en fin krokodilpark och gick runt i skogen och letade efter skatten. Till slut hittade vi den, som bestod av smycken och Wild Kids amuletter, berättar Meja och lagkompisen Felix Roos.

I helgen var det dags för gänget att träffas igen. De före detta björnarna och lejonen besökte Meja i Strömstad. Ett stort partytält slogs upp i trädgården där barnen sov och hela helgen var full med aktiviteter.

– Vi har grillat, ätit tacos, berättat spökhistorier i tältet när vi skulle sova och varit ute på Styrsö och fiskat krabbor. Det har varit jättekul att ses igen, säger Lova Widman från Stockholm.

ANNONS

Trots att de bor i olika delar av Sverige är det inte första gången de ses efter programmet, som spelades in för drygt ett år sedan och sändes i våras.

– Vissa bor nära varandra i Stockholm så då blir det att man ses ibland, men vi har haft flera återträffar då nästan alla varit med, berättar de.

Inspelningen tog två veckor och under den tiden hade de nästan ingen kontakt med familjen.

– Lite hemlängtan hade man ibland, men det gick över ganska snabbt när det var så mycket som hände hela tiden, säger Lova.

På söndagsförmiddagen var det dags att åka hem igen. Föräldrar och syskon har också varit med under helgen.

– Barnen blev ju utvalda med tanke på att de skulle passa bra ihop i en grupp. Men att vi föräldrar också skulle trivas så bra tillsammans är en stor bonus, menar Karin Rydberg, mamma till Kasper.

För årets deltagare i Wild Kids verkar vänskapen vara något av det bästa med äventyret.

– Att träffa nya kompisar har varit det bästa. Nästa gång vi ses vill vi åka till Danmark, säger Felix Roos och får snabbt medhåll från resten av gänget.

ANNONS