Strömstads Tidnings nyhetschef sätter samman tisdagstidningen i det nya formatet.
Strömstads Tidnings nyhetschef sätter samman tisdagstidningen i det nya formatet. Bild: Pontus Johansson

Välkommen till nya Strömstads Tidning

Strömstads Tidning har blivit med ny sajt. Dessutom får papperstidningen ett ansiktslyft. Samtidigt som antalet prenumeranter ökar satsar vi på en form som bättre lyfter fram vår journalistik.

ANNONS
LocationStrömstad||

I förra veckan passerade Strömstads Tidning tillsammans med de övriga tidningarna inom Stampen Media 50 000 digitala prenumeranter.

Ni läsare har uppskattat vår satsning på lokal kvalitetsjournalistik och det har visat sig i att prenumerationerna ökat.

Nu är nya stromstadstidning.se här och vår nya sajt är renare och tydligare än någonsin, vilket gör att innehållet är lättare att ta till sig.

Rent konkret betyder det att de skarpa färgerna och stora vinjetterna som kännetecknade vår tidigare sajt är ersatta med en mer nedtonat färgschema och ett mer klassiskt typsnitt.

Även papperstidningen får sig ett ansiktslyft, vilket innebär att alla Strömstads Tidnings kanaler får en enhetlig kostym. Något som förenklar och förtydligar kommunikationen med läsarna.

ANNONS

- Vi kommer att få mer utrymme för längre texter på både nyhetsplats och i kulturen och sporten, och formatet på tidningen kommer att bli mer läsvänligt, säger nyhetschef Jakob Simonson.

I samband med omgörningen kommer läsarna också att märka andra nya saker på Strömstads Tidning.

Alla Stampens tidningar (Strömstads Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, TTELA, Hallandsposten och Hallands Nyheter) designas om samtidigt och projektet har letts av Göteborgs-Postens redaktionella utvecklingschef Johan Bohlin och designredaktör Andreas Nordh i nära samarbete med Göteborgsbaserade varumärkesbyrån Brandwork.

Det nya typsnittet som bland annat syns i våra rubriker heter Gothia och är skräddarsytt av Göran Söderström på Letters of Sweden. Det är ett traditionellt typsnitt med modern uppkäftighet som anknyter till västkustens historia. Göteborg byggdes av Holländare på 1600-talet och typsnittet är inspirerat av historiska typsnitt från Holland.

ANNONS