Två personer fick fly brinnande villa

En villa i Strömstad blev under onsdagskvällen övertänd. Elkablar tros ligga bakom branden. Ingen person kom till skada.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Larmet om en villabrand kom till SOS klockan 18.50 på onsdagskvällen. Det bolmade med svart rök ur huset, som ligger längs en villagata i Strömstad.

Flera fordon från räddningstjänsten, polis och ambulans larmades till platsen.

– Vi fick larm om att det var en villa som var övertänd. Några grannar hade uppmärksammat att det brann i anslutning till altanen. Under tiden vi åkte till platsen hade grannar försökt släcka branden med vattenslangar och handbrandsläckare, säger Håkan Baatz, räddningsledare på räddningstjänsten.

I villan befann sig en kvinna och ett barn, som tog sig ut och togs om hand av grannar. De bägge bodde i villans källarplan och hyrde våningen av ett par som befann sig på utlandsresa.

ANNONS

Enligt polisen har ingen behövt uppsöka sjukvård.

Ingen misstanke om brott

Under onsdagskvällen gick polisen ut med att de skulle inleda en teknisk undersökning för att kartlägga brandens orsak. Nu har händelsen rubricerats som brand utan misstanke för brott.

– Det är inget som tyder på att det är en anlagd brand. Det är en olyckshändelse. Det var några elkablar som låg på altanen, så polispatrullen bedömer att det var där den startade, säger Martin Landberg, stationsbefäl på polisen.

Branden ledde till omfattande skador på huset och är i behov av reparation och renovering, enligt räddningstjänsten.

ANNONS