Strömstadsprofilen Sinisha Bozunovic har gått ur tiden

Strömstadkonstnären Sinisha Bozunovic har hastigt gått bort efter en tids sjukdom i cancer, det bekräftar vänner och familj för Strömstads Tidning.
– Han lämnar ett stort tomrum efter sig, säger Birgitta Hultman, före detta svärmor till Sinisha Bozunovic.

ANNONS
|

Strömstadsprofilen Sinisha Bozunovic drabbades för en tid sedan av allvarlig cancer, och det står nu klart att hans liv inte gick att rädda. Familjen offentliggjorde sjukdomsbeskedet under förra helgen vilket skakade om flera Strömstadsbor som under många år uppskattat Strömstadkonstnärens arbete för staden.

Enligt familjen somnade han in under natten mot måndag, i Kroatien där han valde att spendera sina sista dagar. Det sorgliga beskedet har spridit sig som en löpeld genom staden och det hänger redan blommor på Galleriets dörr på Östra Klevgatan.

Butiken Hannas skafferi ligger vägg i vägg med Galleriet och drivs av Diana Umbach. Hon tog under måndagen emot dödsbeskedet med stor sorg.

ANNONS

– Jag kommer minnas Sinisha som en person som alltid ställde upp, och som brydde sig både om staden, människorna i den och dess verksamheter, säger hon.

På frågan om det finns något särskilt minne hon vill dela med sig av, så nämner hon hur Sinisha helt spontant en dag drog ut alla butiksägare på gatan och bjöd på vin för att sprida glädje och gemenskap.

– Han var snäll, hjälpsam och glad. Vi var butiksgrannar på den här gatan i 19 år, säger hon.

Flera priser och utmärkelser

Genom åren har Sinisha Bozunovic konst fått både utmärkelser och priser. Det har bland annat rört sig om årets yrkesman 2001, årets företagare 2013 och Årets etikett som han vann hela fyra år mellan 1997-2001.

Sinisha Bozunovic kom från Kroatien till Strömstad sommaren 1991. Först började Sinisha arbeta som bildlärare på Strömstiernaskolan, men det var som egen företagare han blev känd som tomtekonstnär, han gjorde nämligen tomtefigurer och åtta julmotiv med Strömstad.

Under åren utvecklade han sitt konstnärskap med logotyper, personkarikatyrer, Linus på linjen, modern hällristningskonst och allt annat som han för stunden kunde framställa med papper och penna.

Han har av många uppfattats som en sann konstnär och en rejäl idéspruta. Hans galleri på Östra Klevgatan i Strömstad överraskade ofta med olika utställningar och installationer.

ANNONS

Birgitta Hultman som är tidigare svärmor till Sinisha meddelar på familjens vägnar att han lämnar ett stort tomrum efter sig.

– Han var en väldigt älskad svärson, och han lämnar ett stort tomrum efter sig, säger hon.

ANNONS