Mannen dömd till böter och skadestånd efter att ha misshandlat sin flickvän.
Mannen dömd till böter och skadestånd efter att ha misshandlat sin flickvän. Bild: Henrik Montgomery/TT

Strömstadsbo döms för misshandel och ofredande

Vid ett flertal tillfällen misshandlade mannen sin flickvän, som var mor till hans barn. Nu döms han till böter och skadestånd.

ANNONS
LocationStrömstad||

Det första tillfället skedde i januari 2020. Den unge mannen i 20-årsåldern, bosatt i Strömstad, misshandlade då sin flickvän, som är mamma till hans barn, genom att ta ett hårt tag om hennes arm och knuffa henne. Detta efter att hon berättat för honom att hon var gravid igen.

Några månader senare skedde en liknande händelse då mannen knuffade henne så att hon ramlade mot dörren, och uttalade förolämpningar mot henne. Detta skedde inför deras gemensamma barn, som då var i ettårsåldern.

Vid ett tredje tillfälle, i december 2020, misshandlade han återigen sin flickvän genom att dra i hennes ben och vrida det så att det gjorde ont, och så att hon haltade i ett par dagar efter händelsen. Detta skedde efter att kvinnan kommit hem och hörde att sonen skrek i sängen, medan mannen hade hörlurar på sig och spelade tv-spel.

ANNONS

Förhållandet tog därefter slut och kvinnan anmälde brotten till polisen.

Mannen har i förhör förnekat brott.

Tingsrätten menar dock att kvinnans berättelse är detaljerad och trovärdig. Mannen har i stort sett bekräftat alla uppgifter, förutom i de delar som åklagaren menar utgör brott.

Flera vänner till paret har också kallats in som vittnen. En vän till kvinnan har berättat att kvinnan även innan hon gjort polisanmälan berättat om incidenten då hon blev knuffad av mannen.

Tingsrätten har också bedömt ett antal sms från mannen till kvinnan, där han använt en otrevlig ton och som ger bilden av en person som håller på att tappa humöret.

Mannen döms av tingsrätten till 50 dagsböter, sammanlagt 4 500 kronor. Han ska även betala skadestånd på 11 300 kronor till kvinnan.

ANNONS