Daftö Resorts vd Lena Kempe menar att Svenskt näringslivs rankning är ett klart underbetyg till Strömstad. Richard Holm, näringslivsansvarig i kommunen, vill dock inte kommentera rankningen.
Daftö Resorts vd Lena Kempe menar att Svenskt näringslivs rankning är ett klart underbetyg till Strömstad. Richard Holm, näringslivsansvarig i kommunen, vill dock inte kommentera rankningen.

Strömstad tappar rejält i rankning av företagsklimat

Strömstad har halkat långt ner i Svenskt näringslivs rankning av företagsklimatet, som bygger på svar från företagare. Men kommunens näringslivsansvarige, Richard Holm, vill inte kommentera rankningen.

ANNONS
LocationStrömstad||

Rankingen av de lokala företagsklimatet har genomförts varje år sedan 2001 av intresseorganisationen Svenskt Näringsliv och bygger på svaren från 32 000 företagare i landet.

Samtliga 290 kommuner omfattas och bäst företagsklimat i Västra Götaland finns just nu, precis som vid fjolåret undersökning, i Vårgårda.

Strömstad hamnar på plats 252 bland landets kommuner och backar därmed med 55 placeringar jämfört med i fjol.

Ring Kent Hansson i stället

Kommunens näringslivsansvarige, Richard Holm, har inga kommentarer kring den negativa utvecklingen.

– Jag är en tjänsteperson och arbetar med analyser, säger han och börjar beskriva hur man gör en analys.

Sedan tydliggör han en gång till att han inte ger kommentarer.

ANNONS

–Vill du ha en sådan får du ringa en politiker. Ring Kent Hansson i stället, föreslår Richard Holm.

Det här är ett klart underbetyg för Strömstad

En som har en kommentar några minuter efter det att Svenskt Näringslivs rapport om företagsklimatet lades ut på onsdagen är dock Lena Kempe, vd för Daftö Resort.

– Det här är ett klart underbetyg för Strömstad. Att vi hamnar på 252 visar att företagare, politiker och tjänstepersoner måste gå samman för att skapa ett bättre företagsklimat. Vi behöver fler arbetstillfällen. Nu gäller det att hitta ett sätt att lyssna på företagare på alla nivåer i samhället, säger Lena Kempe.

Också Tanums kommun faller i årets ranking av företagsklimatet till plats 134, vilket är ett tapp med 47 placeringar.

ANNONS