I Strömstad finns det goda möjligheter att ladda sin elbil.
I Strömstad finns det goda möjligheter att ladda sin elbil. Bild: Jenny Johansson

Strömstad i topp med flest laddstationer

Strömstad toppar listan över flest laddstationer per capita i Sverige. Det visar en färsk rapport från Gröna mobilister.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

Infrastrukturen för laddningsbara fordon är god i Strömstad. Det visar ny statistik från Gröna mobilister som just nu arbetar med att analysera möjligheterna att ladda sin bil ur ett lokalt och regionalt perspektiv. I dag, torsdag, presenterar de sin nya rapport Laddning på väg 2023.

Flest laddpunkter per capita och per laddbil finns i Jämtland, som erbjuder snabbladdning i samtliga sina kommuner. Men allra flest laddstationer per capita finns i kommuner med besöksnäring, och där toppar Strömstad med 23,33 antal laddpunkter per 1000 invånare 2022. Det kan jämföras med 18,7 laddpunkter under 2021. 2014 låg den siffran på 1,94 laddpunkter per 1000 invånare.

ANNONS

Enligt Gröna mobilister är det uppenbart att det är tillresande turister, främst norrmän för Strömstads del, som är den främsta målgruppen för laddstationerna i landsbygdskommuner med besöksnäring.

ANNONS