Störningar hos Telenor

Telenors kunder hade under fredagen problem med att ringa och ta emot samtal.
Det har till och med kunnat vara svårt att nå nödnumret 112.
Strax innan klockan 11.00 ska problem till stora delar vara lösta.

ANNONS
|

Kunder till Telenor kan under fredagen ha problem med att ringa och ta emot samtal. Orsaken ska vara driftstörningar i mobilnätet.

”Just nu kan det vara problem med att ringa och ta emot samtal och vi jobbar på att lösa det så snart som möjligt. Det fungerar att ringa 112 och går fungerar också att messa eller använda datasamtal, dvs Whatsapp, Messenger eller liknande tjänster,” skriver Telenor på sin hemsida.

Det ska även haft viss påverkan på samtalen till 1177 eftersom de har Telenor som sin mobiloperatör. Telenor uppger på sin hemsida att även Telenorkunder som vill nå 112 har också kunnat ha viss problem. Där råder operatören att användaren först tar ut sim-kortet ur mobilen. Alla telefoner oavsett om de har sim-kort eller inte, ska ha möjlighet att ringa till nödnumret 112.

ANNONS

Strax före 11-tiden på fredagen så meddelar Telenor att tjänsterna ska fungera i stor utsträckning, men att de fortfarande ser vissa problem som de jobbar vidare med.

Störningarna hos Telenor påverkar även Strömstads Tidning, då det inte går att kontakta kundservice eller redaktionen över telefon. Läsare ombeds i stället gå via mejladressen tidningen@stnb.se för sina ärenden.

ANNONS