Stoppades med knivar i bilen – döms

Mannen säger att han inte kände till den svenska knivlagen - döms ändå på grund av oaktsamhet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeSvinesund usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En man i 50-årsåldern stoppades vid Svinesundsbron på väg in i Sverige den 25 januari i år. Flera knivar hittades i hans bil och han anmäldes därför för brott mot knivlagen. Mannen, som är polsk medborgare, har sagt i förhör att han inte var medveten om att det var brottsligt att ha kniv på allmän plats i Sverige, och att han använde knivarna när han fiskade.

Tingsrätten menar dock att eftersom mannen ofta varit i Sverige och lätt kunnat kontrollera vilka lagar som gäller när man korsar gränsen, ska han dömas på grund av oaktsamhet. Mannen döms därför till 50 dagsböter om 280 kronor, sammanlagt 14 000 kronor.

ANNONS
ANNONS