Startdatum klart för omställningskontoret

Strömstads kommun har efterfrågat stödfinansiering av omställningskontoret. Nu har svaret kommit. Staten backar upp med cirka 3,5 miljoner kronor. Kommunalrådet Kent Hansson (S) jublar över beskedet.

ANNONS
LocationStrömstad||

På tisdagen meddelade Strömstads kommun via sin hemsida att man beviljas investeringsstöd från Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen för att finansiera omställningskontoret. Kommunen bidrar med 500 000 kronor.

Kent Hansson (S) är mycket nöjd. Han menar att Strömstad inte hade klarat av att finansiera kontoret med eget skattekapital.

– Vi har under lång tid arbetat för att få statligt stöd. Inledningsvis gick det lite trögt, men efter våra digitala möten med olika ministrar har staten fått upp ögonen för situationen i Strömstad.

– Rikard Holm (näringslivsansvarig) och Mats Brocker (kommundirektör) har designat en bra ansökan. Nu har vi finansiering för projektet i 18 månader. Det känns oerhört bra, säger han.

ANNONS

Planerad öppning för omställningskontoret är den 1 februari 2021. Rekrytering av personal pågår.

– Vi kan inte blunda för att vi har problem för en överskådlig framtid. Arbetslösheten går uppåt. Behovet av omställningskontoret är stort.

– De kan ta hand om de drabbade på bästa sätt. I detta läget handlar det om utbildningsinsatser och vägledning, säger Kent Hansson.

Vad betyder beskedet för Strömstad?

– Det stora oket har varit finansieringen. Vi har sett att satsningen kommer att kosta, men nu känns det bra.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS