Missing people söker efter försvunnen kvinna på Koster. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Missing people söker efter försvunnen kvinna på Koster. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Bild: Henrik Lundbjörk

Sökinsats efter försvunnen kvinna på Koster

Missing people har under tisdagen sökt efter en försvunnen kvinna från Uddevalla på Koster. Kvinnan är i 50-årsåldern och har anmälts försvunnen av anhöriga. Enligt polis finns inga misstankar om brott i samband med försvinnandet.

ANNONS
|

En kvinna i 50-års åldern som är hemmahörande i Uddevalla har varit saknad av anhöriga sedan den 28 april. Polisen arbetar med att finna spår av den försvunna kvinnan men det finns i nuläget inga brottsmisstankar i samband med försvinnandet.

– Vi håller fortfarande på och söker efter kvinnan. Men det finns absolut ingenting just nu som tyder på att hon utsatts för något brott, säger Matias Hasselström gruppchef vid polisen till Bohusläningen.

Enligt frivilligorganisationen Missing people som har lagt ut en efterlysning på sin hemsida, så kan kvinnan befinna sig i Strömstadstrakten.

En intern sökinsats påbörjades därför under tisdagen på Koster.

ANNONS

– Det är en intern sökinsats med utbildade medlemmar i det här läget, så det är inget storsök där vi bjuder in allmänheten, säger Jeanette Hammar från Missing people Fyrbodal.

Försvinnandet spred sig som en löpeld på sociala medier där frivilliga slöt upp i sökandet. Totalt letade omkring fyrtio personer efter den försvunna kvinnan.

Vid 18.30-tiden håller insatsen på att avslutas och kvinnan är fortsatt försvunnen.

Huruvida sökinsatsen kommer fortsätta under onsdagen är ännu oklart.

ANNONS