Skapar nya helårsboenden på Koster: ”En milstolpe”

Kosters framtid och dess samhälle är något som ofta diskuteras, inte minst nu i valtider. Det är ständiga frågor om bostadsfrågan och skolans elevunderlag. Nu förmedlar det lokala utvecklingsbolaget Kosters framtid tre lägenheter och en stuga till framför allt barnfamiljer och yrkesverksamma unga.
– Det finns flera intressenter, berättar Britt-Marie Bryngelsson, bostads- och lokalansvarig i Kosters framtid.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKoster usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kosters skola pausas under höstterminen, vilket motiverats av det sviktande elevunderlaget – något som i sin tur har att göra med bristen på överkomliga bostäder på Kosteröarna.

LÄS MER:Starka känslor på Koster efter tunga skolbeskedet

Det var i ett inlägg i Facebook-gruppen Boende på Koster som Kosters framtids styrelseordförande Helena von Bothmer skrev om den nya bostadssatsningen. Tre lägenheter och en stuga för dem som vill flytta till eller prov-bo på Koster ska förmedlas från och med 1 september.

”Sprid inlägget. Det är en milstolpe”, skriver Helena von Bothmer i inlägget som tagits emot med värme i gruppen.

Britt-Marie Bryngelsson, ansvarig för förmedlingen av bostäder och lokaler inom föreningen Kosters framtid är övertygad om att platserna hon förmedlat kommer att gå åt.

ANNONS

– Det ska inte bli något problem att fylla dessa boenden. Jag har flera intressenter på gång och kontakt med dem som vill flytta in, säger Britt-Marie Bryngelsson.

Hon tillägger att det är barn­familjer och unga yrkesverksamma som i första hand kommer att prioriteras.

– Det finns personer som redan figurerar på ön men som ständigt flyttar från plats till plats. Om vi inte får in barnfamiljer och unga yrkesverksamma ska vi erbjuda de som redan är på ön en fast boplats, resonerar Britt-Marie Bryngelsson.

LÄS MER:Kampanj för att locka familjer att provbo på Koster

LÄS MER:Unga familjer – kom och provbo på Koster

ANNONS