Sensommarvärme på väg in över Bohuslän

Sol och sensommarvärme väntas i Bohuslän på fredagen. Chansen är även stor att vädret håller sig fint över hela helgen.
– Det verkar som att det kommer vara gott om sol, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

ANNONS

Nätterna var under förra veckan något kyligare men under fredagen kommer värmen tillbaka. Dagen kommer att bjuda på sol och sensommarvärme med temperaturer över 20-gradersstrecket för hela Bohuslän.

– Det är möjligtvis de allra nordligaste delarna av Bohuslän som kan få lite moln som sedan passerar uppåt mot Norge. Men i övrigt verkar det som att det kommer att vara gott om sol, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

I Strömstad väntas det bli 23 grader varmt under eftermiddagen.

I början på veckan drog ett högtryck in över västkusten, vilket gjort september månad någon enstaka grad varmare än vad det brukar vara.

ANNONS

– Det är väldigt varmt för årstiden. I Göteborg väntas 25 grader under fredag och i Bohuslän kommer det att ligga närmare 23 grader, men det är extra varmt för årstiden, säger Linus Karlsson.

Svalare temperaturer nästa vecka

Till skillnad mot Göteborg som väntar regn i helgen ser Bohuslän i stort sett ut att få uppehåll under både lördag och söndag. I Strömstad väntas dock ett regnområde dra in under lördag förmiddag. På söndag väntas det däremot bli soligt och fint väder i Strömstad.

– Det finns ett regnområde i krokarna kring Bohuslän men det ser ut att bli uppehåll över lördagen med goda chanser till sol även under söndagen.

I vanliga fall ligger medeltemperaturen i september på omkring 15 grader. Vilket också väntas när det kommande lågtrycket fortsätter söderut.

För Bohusläns del fortsätter dock uppehållet, men temperaturerna kommer att sjunka något.

– Vädret stabiliseras efter helgen men blir något svalare, omkring 15 grader på måndag och mellan 17 och 18 grader på tisdag, säger Linus Karlsson.

Den som är temperaturkänslig och vill ta ett sista sommardopp bör alltså passa på att njuta av det kommande vädret.

ANNONS