"Segregationen är en hjärtefråga för min del"

I går, torsdag, hölls en skoldebatt i gymnasiets aula med alla riksdagspartier på plats. Moderator för debatten var Aisha Gullbrandsen som själv går i årskurs två på Strömstad Gymnasium.

ANNONS
LocationStrömstad||

På söndag är det val och många elever på Strömstad Gymnasium kommer att lägga sin röst för första gången. Till hjälp inför valet hölls en skoldebatt på gymnasiet där alla riksdagspartier var representerade.

Aisha Gullbrandsen går i årskurs två och var den som höll i debatten som moderator.

– Det var väldigt givande, jag är intresserad av politik och tyckte det gick bra, säger hon efter debatten.

Vilka är de viktiga frågorna inför valet, tycker du?

– Hur vi ska lösa segregationen i Sverige är en hjärtefråga för min del. Sedan är skola och äldreomsorg superviktigt, vi måste hjälpa de äldre som varit med och byggt upp vårt samhälle.

ANNONS

Hon är själv medlem i SSU – men det finns i nuläget ingen lokal SSU-förening i Strömstad.

– Det känns som att det inte funnits så många ungdomar i Strömstad som varit politiskt engagerade, det finns inga politiska ungdomsförbund här. Men det kan bli aktuellt att starta upp SSU här i Strömstad, jag hoppas på det.

Vad tror du om valet lokalt i Strömstad?

– Jag hoppas på ett fortsatt socialdemokratiskt styre i Strömstad. Det står nog mellan dem och Moderaterna vilka som kan samla mest stöd.

Johan Hultberg (M) är riksdagsledamot, bosatt i Fjällbacka. Han var med som åhörare och pratade med elever efter debatten.

– Det var en spänstig debatt och den tydliggjorde de två regeringsalternativen som står mot varandra. Det är många förstagångsväljare i år och det kan vara de som fäller avgörandet på söndag eftersom det är så jämnt mellan blocken.

ANNONS