Rektorn om bråket på Strömstierna: ”Eskalerande elevkonflikt”

Strömstiernaskolans rektor Susanne Granat Ahlstrand kommenterar torsdagens bråk på skolan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var vid 11.30-tiden på torsdagen som ett tiotal elever hamnade i bråk på Strömstiernaskolan. Det var rektor och lärare som larmade polis som kallades till platsen.

LÄS MER:Elever i bråk på Strömstierna - polis tillkallades

Strömstads Tidning har varit i kontakt med Strömstiernaskolans rektor Susanne Granat Ahlstrand efter händelsen.

Följande mejlsvar till tidningen är skolans officiella uttalande och man avstår att svara på andra frågor som rör incidenten.

"Idag 11.30 eskalerade en elevkonflikt som skapade oro bland andra elever som drog runt i en stor grupp. Polis tillkallades för att trygga upp och lugna samt följa upp med samtal. Trygghetsteamet har fört samtal med elever och vårdnadshavare utifrån den ursprungliga konflikten. Ett fåtal elever träffade polis tillsammans med vårdnadshavare. Klockan 13.00 var läget åter lugnt i skolan. Skolledningen tillsammans med trygghetsteamet följer upp och arbetar aktivt kring eleverna och händelsen i alla de delar som behövs."

ANNONS
ANNONS