I Strömstad sjönk priserna på fritidshus med fyra procent de senaste månaderna.
I Strömstad sjönk priserna på fritidshus med fyra procent de senaste månaderna. Bild: Ulf Blomgren

Priset på fritidshus sjunker i Strömstad

De senaste tre månaderna har bostadspriserna ökat i regionen – men priserna på fritidshus sjunker i Strömstad.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

De senaste tre månaderna har både bostadsrättspriserna och villa­priserna i Västra Götaland stigit med 2 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

De senaste tre månaderna har 20 villor sålts i Strömstads kommun. Medelpriset var 3,7 miljoner kronor. I Tanum har 9 villor sålts, till ett medelpris på 2,9 miljoner.

Under samma period såldes 16 bostadsrätter i Strömstad. Medelpriset på dem var 1,7 miljoner.

Priserna på fritidshus har gått upp i regionen. Medelpriset på försäljningarna visar på en uppgång med 13 procent.

I Tanum har priserna på fritidshus stigit med 19 procent de senaste tre månaderna (jämfört med samma period för ett år sedan). Medelpriset var 5,6 miljoner på de elva hus som såldes.

ANNONS

I Strömstad däremot sjönk priserna på fritidshus med fyra procent. Dock handlar det om få försäljningar – bara sju fritidshus. Medelpriset i Strömstad var 4,6 miljoner.

– Svenskarna prioriterar det egna boendet när reserestriktionerna kvarstår och utlandssemestern troligen får ställas in. Familjer som inte har råd med de höga villapriserna letar i stället efter fritidshus. Det är en utveckling vi får se mer av framöver, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Sammanlagt såldes 1 725 villor i Västra Götalands län mellan december och februari till ett genomsnittligt pris på 4 miljoner kronor.

ANNONS