Personen ska ha flutit från norska sidan till svenska sidan.
Personen ska ha flutit från norska sidan till svenska sidan. Bild: Lars-Henrik Aas

Person hittad död under Svinesundsbron – legat avliden sen länge

Polisen fick under fredagskvällen larm från förbipasserande om en person som flöt i vattnet under gamla Svinesundsbron. Norsk och svensk polis larmades om händelsen och senare kunde kroppen identifieras.

ANNONS
LocationSvinesund||

Strax före halv åtta på fredagskvällen fick norsk polis larm från förbipasserande om en människa i vattnet under gamla Svinesundsbron.

Enligt Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i väst, ska personen legat i vattnet länge.

– Personen ska ha flutit från norska sidan till svenska sidan och man bedömer att personen har varit avliden länge, säger Christer Fuxborg.

Norsk och svensk polis larmades

Norsk ambulans ska ha varit på plats tillsammans med norsk och svensk polis medan räddningstjänsten avvaktar.

Läkare ska nu åka till platsen för att fastställa dödsorsak. Christer Fuxborg berättar att man inte har kunnat fastställa någon identitet på personen eftersom personen legat i vattnet under en längre tid. Kroppen fördes senare till Näl.

ANNONS

Omständigheterna kring dödsfallet är i nuläget oklara och det finns i nuläget ingen rubricering på ärendet från polisen.

Kroppen har identifierats

Vid 22.30 meddelade Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, att kroppen hade tagits upp ur havet och även identifierats. Det ska röra sig om en manlig norsk medborgare.

Dödsfallet hanteras av svensk polis, med bistånd från norsk polis. I nuläget finns det inga misstankar om brott.

– I nuläget finns det inget som tyder på brott, och i det här läget missar man inga direkta utredningsåtgärder om man i ett senare läge efter en obduktion skulle göra det, säger Anders Wennergren.

Mot slutet av nästa vecka tros polisen veta mer om orsaken till mannens bortgång berättar polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS