Ofrivillig soffhörna – markägare förbannad

Skräp och annat avfall har tidigare slängts i samma slänt vid bron som kopplar samman fastlandet med Rossö. Men en hel soffa har markägaren inte varit med om tidigare.

ANNONS
LocationRossö, Strömstad|

– Det är sannolikt inte åretruntboende utan snarare en stugägare som köpt sig en ny soffa och snabbt velat göra sig av med sin gamla och gjort så i skydd av mörkret. Man blir ju förbannad, säger markägaren som vill vara anonym.

Han berättar att han tidigare haft problem med nedskräpning och att han då har varit snabb på att plocka bort det.

– Människan fungerar så, att ser den att det finns skräp på ett ställe så är det som att hjärnan tänker att här kan man bara fylla på med nytt skräp. Den här soffan är inte lika enkel att forsla bort som grillar och annat som jag fått städa upp tidigare, säger markägaren som bor en bit bort från platsen.

ANNONS

Han säger själv att han är förbannad på att slänten gång på gång, som han säger ”misstas för en soptunna” och att han är trött på att ta hand om det. Någon större tilltro till att polisen skulle komma någon på spåren har han inte.

– Polisen skriver en anmälan som åker direkt i papperskorgen, för vad ska de göra? Nej, jag hoppas att människor som ser det här i tidningen kan haja till och tänka efter en gång till innan de bestämmer sig för att kasta möbler, skräp eller matavfall i naturen och på andras marker.

Markägaren betvivlar att personen eller personerna som dumpat den blåa soffan läser tidningen men hoppas att artikeln kan bli en väckarklocka för andra.

– Jag hoppas att andra tänker till nästa gång de inte orkar åka till återvinningscentralen och låter skräpet stå på sin tomt så länge, säger han.

ANNONS