Muralmålare anmäld för skadegörelse

Muralmålning misstogs för klotter.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Artikeln är uppdaterad med mer information

I går kväll mottog polisen en anmälan om skadegörelse på Strömstiernaskolan. Anmälaren rapporterade att en person sprayade byggnaden från en skylift. Polisen släppte ärendet då det rörde sig om medlemmar av gatukonstorganisationen Artscape, utförarna av Strömstadsbyggens muralmålningsprojekt.

Projektledaren Gustav Törnqvist förklarar att det vi just nu ser på Strömstieraskolans vägg inte är det färdiga konstverket utan bara en teknik för att utföra den målning konstnären planerar. Både på den här väggen och den vid Norra Kyrkogatan arbetar konstnären med ”scribble grid”, en metod när man arbetar med stora målningar för att kunna skala upp sin skiss. Det som syns nu på väggen är markeringar för det arbetet och det färdiga verket kommer att bli något helt annat.

ANNONS

LÄS MER:Muralduo från Sydamerika målar om Tången

LÄS MER:Muralmålarna är här – Llefen målar plankton i hemstaden

ANNONS