En anställd på ett boende för äldre i Strömstad fick sluta omedelbart efter att ha varit drogpåverkad på arbetet.  (Genrebild)
En anställd på ett boende för äldre i Strömstad fick sluta omedelbart efter att ha varit drogpåverkad på arbetet. (Genrebild) Bild: Bosse Åström

Möttes av drogpåverkad personal på boende i Strömstad

En anställd på ett boende för äldre i Strömstad fick sluta omedelbart efter att ha varit drogpåverkad på arbetet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

Det var i somras som en anställd på ett boende för äldre skulle gå på sitt arbetspass och möttes av oroliga scener. Det första som den anställde lägger märke till är att det är stökigt och rörigt på platsen, och den anställde möts av en nattpersonal som hen upplever är märkbart drogpåverkad.

Den person som hade arbetat natt hade jobbat ensam under natten, men hade tagit in en vän som inte har med verksamheten att göra.

Brukarna på boendet har enligt lex Sarah anmälan uppgett att det varit höga gap och skrik under natten.

Den anställde som var drogpåverkad och som även hade tagit med sig en vän till sitt jobb fick sin tjänst avslutad med omedelbar verkan och har inte fått komma tillbaka till verksamheten.

ANNONS

Händelsen har lex Sarah-anmälts till Ivo.

ANNONS