I mitten av februari har den misstänkte mannen försökt råna Kronans apotek i Strömstad.
I mitten av februari har den misstänkte mannen försökt råna Kronans apotek i Strömstad. Bild: Hannah Palmhagen

Misstänkt apoteksrånare även misstänkt för narkotikabrott

Den man som greps efter apoteksrånet i februari varken erkänner eller förnekar brott. Det framkommer i den stämningsansökan som lämnats in till Uddevalla tingsrätt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

Mannen, som är i sena 30-årsåldern och bosatt i Strömstad, har med hot försökt få till sig narkotikaklassat läkemedel inne på Kronans apotek i Strömstad den 16 februari i år. Den misstänkte för brottet ska ha visat upp en kofot för en ur personalen och krävt att få narkotikaklassat läkemedel med sig. Den misstänkte ska ha jagat en ur personalen och försökt ta sig in på lagret för att få med sig läkemedlen. Personal lyckades låsa in sig på lagret och larma polis. Mannen ska sedan gett sig av från apoteket innan polis hinner till platsen. Rånaren ska ha flytt på cykel, men kunde gripas av polis dagen efter rånet.

ANNONS

Som bevis mot mannen har åklagaren övervakningsfilm från apoteket, och meddelanden mellan den misstänkte och hans bekanta där det framkommer att han har skrivit om att råna ett apotek. Mannen har också googlat på apotek innan rånet ägde rum.

Mannen är även misstänkt för brott mot knivlagen, då han i december bar kniv på allmän plats i Strömstad. Mannen är också misstänkt för ringa narkotikabrott då han i december både innehaft över 100 tabletter av narkotikaklassade läkemedel, och använt cannabis och kokain.

Mannen greps dagen efter rånet och häktades den 20 februari i år.

ANNONS