Polisen har sökt efter den försvunna mannen med helikopter. Arkivbild.
Polisen har sökt efter den försvunna mannen med helikopter. Arkivbild. Bild: Linnea Rönnqvist

Man försvunnen i Strömstad – har eftersökts med helikopter

En man i Strömstad är sedan måndagskvällen försvunnen, och på tisdagen gick Missing People ut med en efterlysning. Polisen har sökt efter mannen med helikopter och flera hundpatruller. Men på onsdagen ligger det arbetet nere.
– Vi har inget sökområde i nuläget, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

ANNONS
|

Mannen har varit försvunnen sedan 19-tiden på måndagen, då han senast sågs i Strömstad. Enligt Missing People färdas han med största sannolikhet på en silvrig elcykel, av märket Ekoride.

Mannen är också anmäld försvunnen hos polisen, det säger Johan Hilding, kommunpolis i Strömstad.

– Vi har sökt efter honom med helikopter och med flera hundpatruller, säger han.

Mannen är cirka 1.92 meter lång och väger ungefär 80 kg. Vid försvinnandet bar han en T-shirt av märket ”Under Armour”, mörka shorts och en mörk cykelhjälm. Folk som har sett mannen, eller på annat sätt har tips som kan leda till att han återfinns, uppmanas kontakta polisen på 114 14, eller via polisens tipstjänst på internet.

ANNONS

Polisens eftersökningsarbete styrs av polisens ledningscentral i Uddevalla och har till viss del koncentrerats runt Prästängen och terrängspåret där. Johan Hilding vill inte gå in på några detaljer kring omständigheterna runt den försvunna mannen, men bekräftar att polisen sökt just där tidigare i veckan.

– Vi har fått indikationer på att just det området kan vara intressant. Är det någon som har tips eller ser något som kan hjälpa oss hitta mannen så tveka inte att höra av er till polisen, säger Johan Hilding.

Under onsdagen gör polisen inga aktiva sökinsatser, det meddelar polisens presstjänst.

– Vi har inget sökområde, så i nuläget gör vi ingenting aktivt för att hitta honom. Han har lämnat sin mobil hemma så det finns ingen mobil att pejla, och vi vet inte var han kan befinna sig, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

ANNONS