Kommunen backar om danslokaler – kulturskolan kvar på Strömstads shoppingcenter

”En uppgörelse är klar gällande danslokaler för Kulturskolan.” Det beskedet gav Strömstads kommun i fredags. Av meddelandet på hemsidan framgår att Kulturskolan kan fortsätta ha sin verksamhet i danslokalerna i Strömstads Shoppingcenter.

ANNONS
|

Enligt Strömstad kommuns hemsida har det under en längre tid förts förhandlingar mellan Ronnie Brorsson, socialdemokratisk ordförande i barn- och utbildningsnämnden, och Marianne Mazarino Håkonsen, vd för BT property. Samtalen ska ha handlat om hyreskontraktet för danslokalerna på Strömstad shoppingcenter, där kulturskolan har sin verksamhet i dag.

Under förra året kom beskedet att barn- och utbildningsnämnden sagt upp kontraktet för lokalerna. Istället skulle kulturskolans dansverksamhet flytta in i kommunens egna lokaler på Strömstiernaskolan och gymnasiet från och med kommande hösttermin. Det beslutet har möts av hård kritik, inte minst från danseleverna själva, som bland annat menat att de kommande lokalerna inte är anpassade för dans.

ANNONS

Motiveringen till beslutet om uppsägning var att hyran var för hög och att hyreskontraktet skulle skriva över en lång tid, 10 år.

Över tid har beskedet också väckt politisk debatt, och det har framkommit nya uppgifter om att det från shoppingcentrets sida funnits en vilja att förhandla om kontraktet i mer fördelaktig riktning för kommunen. De uppgifterna lyftes bland annat i en debatt i fullmäktige tidigare i våras.

Nu ska alltså kommunen ha kommit överens med Strömstads shoppingcenter om en fortsättning. Åtminstone finns det en ”preliminär uppgörelse och ett treårigt hyreskontrakt kommer att upprättas inom kort” enligt kommunens hemsida som också citerar Marianne Mazarina Håkonsen.

"Vi är mycket glada över att ha nått en överenskommelse med Strömstads kommun och kulturskolan om fortsatt verksamhet i de danslokaler vi har i Strömstad Shoppingcenter” säger hon.

Ronnie Brorsson (S), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden vill inte kommentera avtalet ytterligare.

– Det nya avtalet är inte påskrivet än, utan det kommer ske inom kort. Inom fjorton dagar, skulle jag tro. Det här har inte varit någon fråga för nämnden, och med hänsyn till varandra (Marianne Mazarina Håkonsen, reds. anm.) har vi valt att inte ge några kommentarer innan dess. Nu är lokalfrågan löst och det är det viktigaste just nu.

ANNONS
ANNONS