Marcus Palm och Tove Meyer hoppas kunna locka barn och unga att kallbada under årets sportlov. Dessutom blir det bland annat poesikväll på Skagerack på lördag.
Marcus Palm och Tove Meyer hoppas kunna locka barn och unga att kallbada under årets sportlov. Dessutom blir det bland annat poesikväll på Skagerack på lördag. Bild: Arvid Brandström

Kallbad ny aktivitet på sportlovet i Strömstad

Sagoberättelser där lyssnarna kan interagera och skridskoåkning är exempel på aktiviteter under årets sportlov. Dessutom erbjuds barn och unga att prova på att vinterbada: – Kallbad är lite av Strömstads identitet, säger kulturchefen Tove Meyer.

ANNONS
LocationStrömstad|
|

Planeringen av sportlovsaktiviteter har pågått under en längre tid men sattes i nytt ljus i början av februari, när Folkhälsomyndigheten meddelade att restriktionerna skulle hävas.

– Det har blivit snabba puckar i slutet, säger Marcus Palm, vd för Strömstads Badanstalt.

Fokuset har de fortfarande på uteaktiviteter men även den som hellre håller sig inomhus erbjuds sysslor. Nordby Supermarkethallen kommer att vara öppen med tillgång till redskap, mål och bollar. För publiken mellan tre och sex år och hålls musiksaga på Kulturhuset Skagerack. Längs berättelsens gång kan lyssnarna vara med och dansa och sjunga.

Tove Meyer vill även slå ett slag för poesikvällen på Skagerack på lördag, då bland andra poeten Yasmin Elemam kommer att framträda. Till eventet behöver man inte boka plats och inget covidpass krävs i entrén.

ANNONS
Kallbadhuset i Strömstad.
Kallbadhuset i Strömstad. Bild: Alexandra Turku

Kulturchefens farhåga är att besökare avstår att komma på grund av att evenemanget kan framstå som smalt.

– Det kanske kan upplevas som smalt och läskigt men vi hoppas kunna bjuda in brett, säger hon.

Om man sitter hemma och upplever att man inte tillhör målgruppen tycker Tove Meyer att man ska tänka om.

– Man ska ha öppna sinnen och våga ta till sig. Det kan ge en mycket i livet och få ens egen kreativitet att växa, säger hon.

En ny sportlovsaktivitet är kallbad. Under torsdagseftermiddagen kan barn och unga komma till kallbadhuset för att basta och bada. Det initiativet är sprunget ur landets växande kallbadstrend.

– När vi har öppet kallbadhuset är det inte så många i de yngre målgrupperna som hittar dit. Nu är det kanske lättare när fritidsgården bjuder in, säger Marcus Palm.

Tove Meyer fyller i:

– Kallbad är lite av Strömstads identitet. Det vore kul om även de yngre upptäcker den aktiviteten, säger hon.

Sportlovsaktiviteter

Skridskoåkning på Lionshov.

Öppen sporthall för fri lek i Nordby Supermarkethallen.

Vinterbad med fritidsgården.

Discobowling på Strömstad foodcourt.

Poängpromenad i Erlandsersöds löparspår.

Musiksaga på Kulturhuset.

Hela programmet finns på http://www.stromstad.se/lov

ANNONS