Jysk flyttar in i Strömstad shoppingcenter.
Jysk flyttar in i Strömstad shoppingcenter. Bild: Ebba Raij

Jysk byter lokal: ”Sänder en viktig signal för Strömstad”

Möbelbutiken Jysk som haft sin butik vid Ica Kvantum på Prästängsvägen byter nu lokal och flyttar in i Strömstad shoppingcenter på Oslovägen.

ANNONS
LocationStrömstad|

I mars 2023 kommer Jysk att flytta in i Strömstad shoppingcenter och har ett kontrakt på tio år. Ett beslut som gör Marianne Mazarino Håkonsen, utveckling- och uthyrningsansvarig på Strömstad shoppingcenter, glad.

– Det sänder en viktig signal när en så stor aktör som Jysk väljer att stanna kvar i Strömstad och satsa framåt. Trots att det varit tuffa tider så ser de potentialen framåt och det tror jag är viktigt för andra butiksägare i Strömstad, säger hon.

Butiken kommer att ligga i den ena ändan av shoppingcentret, i en helt ny lokal som idag står tom.

ANNONS

– Vi kommer behöva den här tiden att bygga och fixa i ordning, så det blir fullt upp, säger Marianne Mazarino Håkonsen.

Hon menar att butiksflytten är positivt för staden i stort men även för shoppingcentret som då kan utöka sitt erbjudande till Strömstadsborna.

– Det blir ett stort köttben till, vi har ju Willys på ena sidan och Jysk kommer ligga i andra ändan av shoppingcentret. Det blir viktigt för hela Oslovägen, säger hon och fortsätter.

–Nu finns det bara en väg att gå och det är uppåt.

Reza Rahimi, distriktschef på JYSK, uttryckte i ett pressmeddelande att de satsar vidare på Strömstad och valde därför Strömstad shoppingcenter.

– Det passar oss perfekt, inte minst eftersom vi hamnar i närheten av andra köpkedjor. Med ett sådant läge gynnar vi varandra, samtidigt som det blir enklare för kunderna, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS