Sandra Andersson (L) vill undersöka möjligheterna att skicka fler barn till skolorna på Koster och Tjärnö.
Sandra Andersson (L) vill undersöka möjligheterna att skicka fler barn till skolorna på Koster och Tjärnö. Bild: Marita Adamsson

Intresset för öskolorna ska undersökas

Finns det fler föräldrar än öborna som vill att deras barn ska gå i skola på Tjärnö eller Koster? Vad skulle det kosta att skapa en särskild skärgårdsskola? Det vill Sandra Andersson (L) ha utrett.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

Ett initiativärende till barn- och utbildningsnämnden skriver hon att det i skolan, precis som i arbetslivet, kan finnas personer som behöver byta miljö för att må bättre och nå sina mål. För skolans elever skulle ett sådant miljöombyte kunna vara att få gå i en av öskolorna.

Kosterhavets nationalpark utgör också en möjlighet att skapa en fantastisk miljö för skolverksamhet, skriver hon.

Hon vill därför att det görs en undersökning av vårdnadshavarnas intresse av att låta barnen gå i skola på Tjärnö eller Koster och att ett underlag tas fram för möjligheter och kostnader för att driva en skärgårdsskola.

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott har gett förvaltningen i uppdrag att till nästa möte med arbetsutskottet (i juni) ta fram ytterligare underlag "utifrån initiativärendets förslag".

ANNONS

LÄS MER:Investerare vill rädda skolan på Koster

LÄS MER:”Inga yngre med barn kommer att våga flytta till Koster”

LÄS MER:Beslutet att pausa Koster skola har överklagats

ANNONS