Upphandlingen av specialistvården vid bland annat Strömstads sjukhus har avbrutits efter att inga anbud kommit in.
Upphandlingen av specialistvården vid bland annat Strömstads sjukhus har avbrutits efter att inga anbud kommit in. Bild: Jakob Simonson

Inga anbud på specialistvården - upphandlingen avbryts

Regionen har avbrutit upphandlingen av specialistsjukvården vid närsjukhusen i Strömstad, Lysekil och Bäckefors. Detta efter att inga anbud kommit in.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I dag är det Aleris som bedriver specialistsjukvård på Strömstads sjukhus. Det uppdraget går ut den 31 oktober i år. Upphandlingen gäller den fysiska specialistsjukvården, där bland annat öron-näsa-hals i ingår, liksom gynekologi och kardiologi.

Ärendet går nu tillbaka till Norra hälso- och sjukvårdsnämnden i regionen, som vid sitt sammanträde på torsdag kommer att besluta om man ska gå vidare och driva verksamheten i egen regi genom Nu-sjukvården.

− Det är beklagligt att vi inte fått in några anbud, säger Linda Jansson (M), ordförande i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

– Nu går vi vidare för att se om vi ska driva verksamheten i egen regi och vi för en dialog med Nu-sjukvården för att se om vi tillsammans kan säkerställa kontinuiteten under en övergångsperiod.

ANNONS

Det är inte första gången upphandlingen avbrutits på grund av att inga anbud kommit in. Aleris, som i dag bedriver vård vid Strömstads sjukhus, har inte velat lägga ett anbud på att fortsätta med det. Så efter den 31 oktober finns det i nuläget ingen vårdgivare för verksamheten.

LÄS MER:Inga anbud på specialistsjukvården i Strömstad

LÄS MER:Kent Hansson (S): ”Förvånad över att man inte kommer med anbud”

Regionen kommer nu, inom ramen för den översyn som görs av vårdutbudet i Fyrbodal, att se över den långsiktiga lösningen för den nära specialiserade vården, skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.

ANNONS