Svalkande bad kan vara svaret under de närmaste dagarna.
Svalkande bad kan vara svaret under de närmaste dagarna. Bild: Mats Schagerström/TT

Högsommarvärme väntas i Bohuslän

SMHI varnar för temperaturer på upp till 30 grader under de närmaste dagarna. Högsommarvärme väntas på flera håll i Västra Götaland.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

Många svenskar har nu gått på semester och får inleda veckan med strålande sol höga temperaturer längs Västkusten.

Den kommande veckan kommer att bjuda på riktig högsommarvärme. Enligt SMHI kommer temperaturerna ligga på mellan 26 och 30 grader på flera håll under de närmaste tre dagarna.

Redan under tisdagen väntas det bli upp till 28 grader varmt i Strömstad.

– Det ser ut att bli en bra vecka framför oss, med högra temperaturer. Även mot veckoslutet kommer det att hålla i sig. Inför helgen kan vi förvänta oss temperaturer mellan 22 och 25 grader, säger Linus Karlsson, meteorolog, SMHI.

ANNONS

Enligt SMHI kan de höga temperaturerna innebära en ökad påfrestning på kroppen vilket i sin tur kan leda till problem för riskgrupper.

– Framför allt ska man vara extra vaksam om man är värmekänslig. Då är det bra att vara medveten om att man ska vara försiktigt, säger han.

ANNONS