Höga vattennivåer i Strömsvattnet

En läsare, Stefan Strömvall, tog under måndagsmorgonen en serie bilder på de höga vattennivåerna i Strömsvattnet efter den senaste tidens regnande.

ANNONS
LocationStrömstad||

”Jag kan inte minnas att det varit så här högt på väldigt länge. Badbryggan ute på Tången är helt under vatten bland annat”, skriver Stefan Strömvall.

Gång- och cykelvägarna vid Strömsvattnet, parallellt med Oslovägen, var översvämmade på måndagsmorgonen.

Räddningstjänsten säger att de inte haft några insatser med översvämmade källare i Strömstad under de senaste dagarna - däremot har de haft två sådana insatser i Tanums kommun under den gångna helgen.

I Skee var det dock nära att Vättlandsån svämmade över under måndagen, säger Conny Karlsson på tekniska förvaltningen i Strömstad.

– Vi har hållit koll på vattennivåerna kontinuerligt och det var precis så att det klarade sig vid Vättlandsån i Skee. Vid 10-tiden i går (måndag) var vattnet uppe vid taket på bron och hade det regnat lite kraftigare så hade ån svämmat över.

ANNONS

Flera boende runt Vättlandsån har under tidigare år tidvis haft problem med översvämmade källare.

– Vi stängde även av gång- och cykelvägen förbi Vettevi i Skee under några timmar på måndagen, på grund av att den var översvämmad, säger Conny Karlsson.

Under tisdagen har vädret stabiliserat sig.

– Vi hoppas att det håller sig så ett tag så att vattnet kan börja sjunka undan, säger Conny Karlsson.

ANNONS