Här är partiet som ökar mest i årets val

Socialdemokraterna behåller av allt att döma positionen som största parti i Strömstads kommunfullmäktige. Men SD var det parti som ökade mest i valet. Här följer vår direktrapportering från söndagskvällen och natten.

ANNONS

00.40 När 88 procent av rösterna är räknade har S 27,4 procent, en liten minskning från 2018. Troligen behåller dock partiet sina elva mandat.

– Det får vi vara nöjda med, säger kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson på väg hem från valvakan under valnatten.

– Nu återstår att få till en koalition som kan styra Strömstad.

Som näst största parti placerar sig Sverigedemokraterna med 17,7 procent och en uppgång på 3.3 procentenheter.

Betyder det att det är SD du först kontaktar?

– Det är för tidigt att säga hur det ska se ut. Vi får föra samtal i veckan. Jag vill inte kommentera det nu. Just nu pratar jag med Lars Tysklind här på torget. Det är så färskt allting. Vi får sova på detta. Jag vill inte ge någon hint åt något håll just nu.

ANNONS

Åtta av nio valdistrikt räknade i Strömstad

00.27 Den preliminära rösträkningen är snart färdig för Strömstads kommun. Här är siffrorna när åtta valdistrikt av nio är räknade. Sverigedemokraterna ökar mest och Liberalerna tappar mest.

Socialdemokraterna: 27,4 % (- 0,1)

Sverigedemokraterna: 17,7 % (+ 3,3)

Moderaterna: 15,9 % (- 0,2)

Centerpartiet: 9 % (- 2)

Liberalerna: 8,4 % (- 2,9)

Kristdemokraterna: 7,2 % (+ 0,6)

Vänsterpartiet: 5,1 % (+ 0,1)

Feministiskt initiativ: 4,5 % (+ 1,1)

Miljöpartiet: 4,5 % (- 0,2)

Små marginaler mellan blocken på riksnivå

23.40 Ulf Kristerssons regeringsunderlag (M+KD+L+SD) får 175 mandat, och de rödgröna (S+C+V) får 174 enligt siffror från Valmyndigheten på söndagskvällen.

Moderaterna: ”Vi har hållit oss till vår plan”

23.40 Moderaterna Strömstad gick urstarkt i förra valet. Partiet blev näst störst i kommunvalet på 16, 1 procent. Klättringen på 5,7 procent var näst bäst bakom SD (5,8 procent). Under de fyra gångna åren har man haft sex mandat i fullmäktige.

Marie Edvinsson Kristiansen är partiets förstanamn på listan till fullmäktige. Partimedlemmar har samlats i Per Stades bostad. Trots att siffrorna på riksdagsplanet ser dystra ut vill man inte spekulera för tidigt om utgången.

– Vi får hålla tummarna att siffran ser bättre ut sen. Men det som är extra pirrigt är resultatet i kommunvalet. Jag tycker det känns bra. Vi har hållit oss till vår plan. Man kan alltid göra saker bättre och vi har gjort så bra vi kunnat. Det är ytterst väljarna som säger om vi är relevanta eller inte, säger hon.

ANNONS

Finns det någon fråga som du ringat in lite extra inför valdagen?

– Företagsklimatet och arbetsmarknadsfrågor. Vi har alla förutsättningar till att bli bättre, men vi ligger alldeles för långt ner i alla rankningar. Det måste vi ändra på.

Hur ser du på samarbetet i 16-gruppen?

– Vi tycker inte lika i allt, men det måste man få lov att göra. Sedan behöver vi se var vi kan få igenom vår politik.

Emmelie Hansen, tredjenamn på listan till fullmäktige, trivs med stämningen på slutspurten och gör sitt första val.

– Den är jättebra. Nu är vi nervösa och hoppas det går riktigt bra för oss. Hittills ser det inte jättebra ut på riksplanet. Sedan har inte utlandsrösterna räknats än.

Hur skulle du säga att er valrörelse varit för Moderaterna?

– Den har varit bra.

Inför förra kommunvalet återvände Mikael Cederbratt till lokalpolitikern och hemstaden efter tre mandatperioder som riksdagsledamot, men gick för ett par år sen bort i sjukdom.

– Mikael var en erfaren politiker. Det var många som hade starkt förtroende för honom. Han betydde mycket, säger hon.

Thomas Bennelind

Fi: ”Vi siktar på att dubblera våra mandat”

I soffan i vardagsrummet sitter fyra Fi:are och följer tv:s valsändning.
I soffan i vardagsrummet sitter fyra Fi:are och följer tv:s valsändning. Bild: Lars-Henrik Aas

23.32 Feministiskt initiativ håller valvaka i ett privat hus i norra Strömstad. I soffan i vardagsrummet sitter fyra Fi:are och följer tv:s valsändning. Ledarparet Marielle och Joar Alvdal, som är etta och tvåa på Fi:s kommunlista, har redan gått hem till sig.

ANNONS

Fi har ett mandat i Strömstads kommunfullmäktige sedan valet 2018 och är med i den styrande majoriteten. Och de har höga förhoppningar på resultatet ikväll.

Vi tror det kommer att gå bra. Vi kan nog dubblera och få två mandat. Vi får mycket kredd för vårt arbete i Strömstad, folk är imponerade över hur mycket vi har fått gjort, säger Freddie Edstam.

–Jag hoppas på tre mandat, säger Sonia Kamrani – som står på tredje plats på Fi:s kommunlista i Strömstad.

I riksdagen kommer Feministiskt initiativ inte att komma in den här gången heller – de är längre ifrån spärren i årets val än 2018.

– Vi har valt att fokusera på kommunerna, det är där vi får mest gjort, som här i Strömstad. Vi har inte satsat lika mycket på riksdagen, vi försöker bygga partiet underifrån i kommunerna, säger Sonia Kamrani.

Stämningen är positiv i tv-soffan – men när tidningen är på plats är Fi:s valvaka i slutfasen. Man är på väg att bryta upp för kvällen.

– Det kommer att bli skönt att se valresultatet i morgon, säger Linda Nordin och Sonia Kamrani instämmer:

– Vi kommer att vara nöjda med vårt arbete.

Jakob Simonson

ANNONS

Liberalerna: ”Strömstad förtjänar ett starkt majoritetsstyre”

23.20 Lars Tysklind, partiveteran för Liberalerna och oppositionsråd i Strömstad, var på gott humör under valvakan på restaurang Piren. Att Liberalerna klarar riksdagsspärren ser den tidigare riksdagsledamoten som mycket viktigt.

Strax efter klockan 20 hade man 4,9 och 4,7 procent. Samtidigt har Lars Tysklind erfarenheter av att det kan svänga snabbt i politiken.

– Sätter man i det relation till hur det såg ut i våras är det en fördubbling för partiet. Åker man ur riksdagen får det sådana konsekvenser och nytt avstamp.

– Vi hade 4,7 procent i valet 1998. Fyra år senare hade vi 13 procent. Men är man inte med i riksdagen har man en uppförsbacke, säger han.

I förra kommunvalet backade partiet med 2,8 procent, tappade två mandat i fullmäktige och slutade på 11,3 procent. Inför valnatten den 11 september har man fyra mandat.

– Vi blev snopna förra gången när vi tappade två mandat. Det var oerhört dyrköpt, men vi hoppas fortfarande på att ta vårt femte mandat, säger han.

Vilka kan L tänka sig att bygga broar med efter valet? Klart är en sak för Lars Tysklind.

– Strömstad förtjänar ett starkt majoritetsstyre. Det är tämligen viktigt, säger han.

Mette H. Johansson, andranamn på listan till fullmäktige i Strömstad, lyfter stämningen och förberedelserna.

ANNONS

– Vi har gjort allt vi kunnat. Jämfört med förra valet känner jag att det är skillnad. Det är fler som engagerar sig och de har engagerats sig mer. Nu är det jätteviktigt att vi får fler mandat i fullmäktige för att få en majoritet. Det har varit en motivation för oss, säger hon.

Thomas Bennelind

Socialdemokraterna: ”Vi tror det blir ett bra resultat”

23.00 Kent Hansson, kommunstyrelsens ordförande, har fått en bukett röda rosor. Paddor och telefoner lyser. På Socialdemokraternas valvaka följs rapporteringen givetvis noggrant.

Utanför Laholmen där valvakan hålls pratar arbetarekommunens ordförande Besnik Obërtinca telefon men han kommer snart in.

– Det är tidigt än så länge, men vi är positiva. Vi tror det blir ett bra resultat, säger han.

– Målet är minst att behålla våra elva mandat i Strömstads kommunfullmäktige.

Men det är som sagt ännu tidigt och även om prognoserna lutar åt att Magdalena Andersson kan behålla regeringsmakten är valet långtifrån klart. Kommunsiffror saknas helt när tidningen vandrar gästar S-valvakan.

Socialdemokraternas tre toppnamn i Strömstad – Kent Hansson, Lena Martinsson och Besnik Obërtinca – är alla nöjda med valrörelsen.

– Vi har fått många intressanta frågor, säger Besnik Obërtinca.

Läs längre intervju med Socialdemokraterna här.

ANNONS

Marita Adamsson

Kristdemokraterna: ”Vi ser positivt på läget”

22.40 Kristdemokraterna i Strömstad samlades på restaurangen Göstases. Anders Ekström, förstanamn på listan till fullmäktige, följer valbevakningen ihop med bland andra partikollegerna Stein Rukin och Rose-Marie Fagerberg.

– Vi väntar på siffrorna från Strömstad. Det är vårt fokus. Vi ser positivt på läget, säger Anders Ekström.

Partiet har framför allt profilerat sig i sjukvårdsfrågan. Bland annat arbetat för utökat vårdutbud för Strömstadsborna. I kommunvalet 2018 ökade man från ett till tre mandat och fick 6,6 procent av rösterna.

– Vi har jobbat för att bli en tyngre kraft, ha något att sätta emot dem som är större och inte jämt vara lillebror, säger Anders Ekström.

Stein Rukin menar att Strömstadsborna är i stort behov av flera vårdkanaler.

– Dels med en välfungerande vårdcentral, specialistsjukhus och en närakut. Detsamma gäller möjligheterna för en kvällsjour och på sikt nattjour på sjukhuset, säger han.

Rose-Marie Fagerberg är positivt inställd inför valresultat i Strömstad.

– Nu kommer utdelningen. Jag är väldigt förväntansfull. Vi har jobbat för det här i många år. Jag tycker vi har haft bra samarbete i konstellationen med S, Fi, och V. Sedan har vi väldigt bra samarbete med SD. De har stöttat oss, säger hon.

ANNONS

Thomas Bennelind

Nu börjar valresultaten trilla in för riksdagsvalet från Strömstad

22.25 Tre distrikt av nio i Strömstad är räknade för riksdagsvalet; Bojar, Centrum syd och Strömstad norra. SD får 29,6 procent av rösterna i distriktet Strömstad norra i riksdagsvalet.

Centerpartiet i Strömstad: ”Vi följer alla kanaler”

22.00 På Centerpartiets valvaka är det välfyllt kring borden och god stämning.

– Vi följer alla kanaler, säger Elisabet Johansson, riksdagskandidat.

Men hon tar inte ut något i förskott. Just nu är trenden nedåtgående så chanserna är inte jättestora, men kvällen är tidig, få distrikt räknade och ingenting klart.

Partiveteranen Åsa Torstensson skakar på huvudet som svar på frågan om hur hon tror det går.

– Nej ingen aning alls. Vi får se. Men trenden att SD går om M är inte förvånande.

Strömstads förstanamn Andreas Hansson vill inte heller förutspå något men han är nöjd med valrörelsen.

– Vi har fått frågor om allt möjligt och kunnat visa bredden i vår politik.

Marita Adamsson

SD i Strömstad: Det känns väldigt positivt

Mattias Gustafsson och Fredrik Eriksson, SD:s första- och andranamn i Strömstad.
Mattias Gustafsson och Fredrik Eriksson, SD:s första- och andranamn i Strömstad. Bild: Jakob Simonson

21.30 I SVT:s vallokalsundersökning som publicerades klockan 20 får Sverigedemokraterna 20,5 procent på riksplanet. Det innebär en ökning med tre procentenheter jämfört med 2018, och blir det valresultatet går SD om Moderaterna.

På lokalnivå i Strömstad finns ännu inga resultat när tidningen besöker SD:s valvaka i Strömstad. Mattias Gustafsson och Fredrik Eriksson, etta respektive tvåa på Sverigedemokraternas kommunlista, följer valvakan på tv med spänd förväntan.

ANNONS

– Det känns väldigt positivt, säger Fredrik Eriksson.

– Opinionsundersökningarna har ju pekat på sådana här siffror. Men vi har valnatten 2018 i minnet så vi tar inte ut något i förväg, säger Mattias Gustafsson.

Förra valet blev lite av en besvikelse för SD på riksplanet. Partiets resultat i riksdagsvalet kom inte upp i de siffror man haft i opinionsundersökningarna.

I Strömstad ökade SD starkt, med 5,8 procentenheter från valet 2014 till 2018. Om det blir ännu en ökning i år återstår att se.

– Det är för tidigt att säga, men förhoppningsvis följer vi rikstrenden, säger Fredrik Eriksson.

Men Mattias Gustafsson tycker att det finns tecken på det.

– När vi stått i valstugorna nu är det första gången det kommit fram många nyfikna som vill veta mer om partiet. Tidigare har det varit de mest övertygade som kommit fram.

Vilka frågor tror ni gör att folk väljer SD i kommunvalet i Strömstad?

– Vi har tryckt mycket på omsorgen och personalen i omsorgen, att de ska få påverka sina egna scheman. Det är en fråga vi har fått kredd för att vi har drivit, säger Mattias Gustafsson.

Jakob Simonson

ANNONS

Strömstads Tidning bevakar valvakor i Tanum

Miljöpartiet i Strömstad gläds åt SVT Valus undersökning

20.20 På Skurveskär har Miljöpartiet i Strömstad sin valvaka. Enligt SVT Valus undersökning ser MP ut att hålla sig över riksdagsspärren med 5,8 procent, vilket är en ökning med 1,4 procentenheter. Några siffror har ännu inte presenterats för kommunvalet, men partiet är glada för rikssiffrorna.

– Det är en stor lättnad, vi är glada över undersökningen, säger Andreas Nikkinen.

På frågan varför de tror att partiet gått framåt svarar Marlene Midtvedt snabbt.

– Brinner inte alla för miljö och klimatet?, menar hon.

De har redan börjat fira och menar att de är nöjda så här långt.

– Det är alltid en fantastisk känsla när undersökningen gått bra, säger Marlene Midtvedt och får medhåll av Bengt Bivrin som fortsätter.

– Men det är svårt att veta hur rikstrenden påverkar kommunen.

Partiet fortsätter att följa rösträkningen från Skurveskär under kvällen.

– Vi följer uppdateringarna minutiöst, säger Daniel Ödlund.

Victoria Petersson

Klart fler förtidsröster i Strömstad

Bengt-Göran Bergstrand är ordförande i valnämnden.
Bengt-Göran Bergstrand är ordförande i valnämnden. Bild: Thomas Bennelind

20.20 Det är en knapp halvtimme kvar tills vallokalerna stänger när Bengt-Göran Bergstrand och Roy Andersson öppnar dörren till Stadshuset. De är ordförande respektive vice ordförande i valnämnden och därmed ansvariga för att allt klaffar och går rätt till när Strömstad går till val 2022.

ANNONS

De har varit igång sedan åttatiden i morse när de började köra ut förtidsröster till de olika vallokalerna i Strömstads åtta valdistrikt.

- Igår hade vi 4 185 förtidsröster. Det är klart fler än förra valet, säger de.

Förtidsrösta har man kunnat göra dels i Pilen 5 (sjukhuset), dels på Koster. För Koster handlar det om en lösning för att Kosterborna ska få rösta på det vanliga sättet, i sin lokal på valdagen, trots att väljarunderlaget är för litet för en egen vallokal.

- Förra valet hade Koster dispens för att få ha en vallokal. Det har vi inte i år. Istället har de röstat i dag och sedan har kuverten skickats till oss och vi har kört dem till Tjärnö, där de ska räknas, förklarar Bengt-Göran Bergstrand.

Han gör sitt första val som ordförande i valnämnden, medan Roy Andersson har erfarenheter från tidigare val i Uppsala.

De har fyllt dagen med att köra ut valsedlar och kuvert och annat som kan behövas och deras intryck är att allt flutit på bra under dagen. Köer har förekommit men inte så att det skapat problem. Ökat skydd för valhemligheten genom att väljarna ska hämta sina valsedlar enskilt i en box och inte öppet för insyn och sedan ensamma gå in bakom skärmen och stoppa valsedlar i kuvert har gjort att proceduren tagit längre tid.

ANNONS

- Vi kan behöva ha fler boxar än en nästa gång, konstaterar valnämndens ledning.

De har nu att ta emot försändelser med valkuvert från vallokalerna. Där räknas rösterna, med start direkt när lokalerna stänger. Därefter körs de, med stora säkerhetsföreskrifter, till valnämnden. Två personer ansvarar för varje transport, inga stopp för göras under vägen.

Så här långt är intrycket att uppslutningen varit stor, säger de. Siffror på valdeltagandet finns inte än, så det handlar om magkänsla. Men kanske blir deltagandet bättre än förra valets 76 procent, att jämföra med rikets 87.

Det blir en lång kväll i Stadshuset, men jobbet är inte slut med det. När alla vallokaler levererat återstår för valnämnden att, även då med stora säkerhetsföreskrifter, transportera alla kuvert till länsstyrelsen.

En avslutning när allt stäms av och slutförs sker sedan under onsdagen. Det kan bland annat handla om att ta hand om sent inkomna utlandsröster.

Marita Adamsson

Roy Andersson och Bengt-Göran Bergstrand väntar på rösterna från vallokalerna.
Roy Andersson och Bengt-Göran Bergstrand väntar på rösterna från vallokalerna. Bild: Thomas Bennelind

SVT Valus undersökning

20.15 Vid 20-tiden publicerade SVT:s valundersökning Valu sina första prognoser om valet.

Socialdemokraterna ser ut att få 29,3 procent, vilket är en ökning med en procentenhet jämfört med förra valet.

SD ser ut att få 20,5 procent, vilket innebär en ökning med tre procentenheter och indikerar att de kan komma att gå om Moderaterna.

ANNONS

Moderaternas prognos är att de kan få 18,8 procent, vilket är en sänkning med en procentenhet.

C kan få 7,7 procent – vilket är en sänkning med 0,9 procentenheter.

V kan få 7,0 procent – vilket är en sänkning med 1 procentenhet.

MP ser ut att hålla sig över riksdagsspärren med 5,8 procent, vilket är en ökning med 1,4 procentenheter.

KD kan komma att få 5,2 procent, vilket är 1,1 procentenheter lägre än förra året.

L kan få 4,7 procent och håller sig därmed över riksdagsspärren.

Valus prognos visar på ett ännu jämnare resultat mellan de två blocken där det rödgröna blocket kan komma att få 49,8 procent av rösterna, jämfört med 49,2 procent för högerblocket.

De väntar på rösterna från Strömstads åtta valdistrikt

Bild: Thomas Bennelind

20.00 Bengt-Göran Bergstrand, ordförande i valnämnden, och Roy Andersson, vice ordförande i valnämnden varit igång sedan 07.30 i morse. Nu ska de snart ta emot rösterna från Strömstads åtta valdistrikt.

Preliminära siffror från TV4: Så är ställningen mellan blocken på riksnivå

19.55 Strax innan klockan åtta presenterade TV4 sina indikationer på hur valet kan komma att se ut, skriver GP.

Vänsterpartiet fick 8 procent förra valet, och tros få 7,5 procent av väljarnas röster i år. Det innebär en sänkning med 0,5 procent.

ANNONS

Socialdemokraterna fick 28,3 procent år 2018 och enligt undersökningen kan de komma att få 29,7 procent i årets val, vilket är ett tydligt lyft uppåt.

Miljöpartiet fick 4,4 procent i valet 2018 och nu indikeras de få 6,0 procent, vilket är en ökning med 1,6 procent.

Centerpartiet fick 8,6 procent 2018 och tros kunna få 7,4 procent i årets val enligt TV4.

Liberalerna fick 5,5 procent i valet 2018 och tros kunna få 4,9 procent, vilket är en sänkning med 0,6 procent.

Kristdemokraterna fick 6,3 procent förra valet och indikationerna visar att de kan få 5,8 procent, vilket är en sänkning 0,5 procent.

Moderaterna ser enligt TV4 ut att göra ett stort tapp. År 2018 fick de 19,8 procent, men kan i årets val sjunka till 16 procent, vilket är en sänkning med -3,8 procent.

Sverigedemokraterna fick 17,5 procent i valet 2018 och indikeras nu kunna få 21,3 procent, vilket är en ökning med 3,8 procent.

Om TV4:s siffror visar sig stämma så kan det rödgröna blocket få 50,6 procent av rösterna, som är något högre jämfört med högerblockets 49,4 procent av rösterna.

Veteran i Socialdemokraterna: ”Stämningen på topp”

Bild: Lars-Henrik Aas

19.40 Sverre Palm, 88 år. Före detta riksdagsman är på plats hos Socialdemokraternas valvaka i Tanum. Stämningen är enligt honom på topp.

ANNONS

– Vi hoppas på fler mandat och det pekar åt det hållet, säger Sverre Palm som är veteran i partiet.

Utgångsläget i Strömstad: Oklar majoritet

19.30 I Strömstad utmynnade valet för fyra år sedan i ett jämnt läge utan tydliga majoriteter, precis som på nationsnivån. Kommunalrådsposten gick till sist till socialdemokraten Kent Hansson. I kommunfullmäktige har en 17-grupp stått emot en 16-grupp, med Sverigedemokraterna som vågmästare.

Läs artikeln här.

Valmyndigheten: Långa köer kan försena rösträkningen

19.10 Nya regler har skapat långa köer till vallokalerna på många håll i landet.

Valdagen är i full gång och det är högt tryck på många håll i landet. Köerna ringlar sig långa till vallokalerna och röstmottagarna har fullt upp med att hålla ordning.

Problemen är så utspridda att Valmyndigheten befarar att rösträkningen kan försenas, skriver GP.

Tidigare riksdagsval har valsedlarna legat synligt framme. Men i år gäller en ny lag som säger att de ska vara placerade bakom en skärm, så att folk kan ta sitt partis valsedel utan att någon ser på. Lagen antogs redan 2019 i syfte att stärka valhemligheten.

Kanslichefen Anna Nyqvist på Valmyndigheten befarar nu att rösträkningen kan komma att försenas om ett stort antal personer fortfarande står i kö när vallokalerna stänger klockan 20. Alla som ställt sig i röstningskön före klockan 20 har rätt att få komma in och rösta. Nyqvist kan dock inte bedöma hur stor förseningen kan komma att bli.

ANNONS

– Vi kan inte säga om det rör sig om timmar eller minuter. Det kan vi först säga klockan 20 när vi ser hur många som fortfarande står i köerna när vallokalerna stängt, säger Anna Nyqvist till DN.

Valnämnden i Tanum: "Ett av Sveriges viktigaste uppdrag just nu”

19.00 Ann-Marie Olofsson är ordförande i valnämnden Tanum. Hon uppskattar att ungefär 40 procent i Tanum har förtidsröstat.

– Vi i valnämnden ser det här som det viktigaste uppdraget en sådan här dag. Vårt uppdrag är helt opolitiskt, säger hon.

Väljaren Bengt Ekerlund la sin röst i vallokalen i Tanum

Bild: Lars-Henrik Aas

18.45 – Det var inte svårt att bestämma sig, det hade jag gjort långt i förväg, säger han om dagens val.

"Valdeltagandet bra i Tanumshede”

Bild: Lars-Henrik Aas

18.00 STNB på plats i Tanum. "Vi har gjort om valdistrikten lite så har blivit lite bekymmer för en del. Men i stort sett är valdeltagandet bra i Lur och Tanumshede", säger Stefan Olsson ordförande i Tanums valdistrikt.

Så här gick det i valet i Strömstad 2018

Centerpartiet (C) 11,02 %, 4 mandat i kommunfullmäktige.

Liberalerna (L) 11,27 %, 4 mandat i kommunfullmäktige.

Miljöpartiet de gröna (MP) 4,69 %, 2 mandat i kommunfullmäktige.

Kristdemokraterna (KD) 6,60 % 3 mandat i kommunfullmäktige.

Socialdemokraterna (S) 27,46 %, 11 mandat i kommunfullmäktige.

Moderaterna (M) 16,05 %, 6 mandat i kommunfullmäktige.

ANNONS

Vänsterpartiet (V) 5,04% 2 mandat i kommunfullmäktige.

Sverigedemokraterna (SD) 14,43 %, 6 mandat i kommunfullmäktige.

Feministiskt initiativ (FI) 3,38 %, 1 mandat i kommunfullmäktige.

Vem tar vem i politiken i Strömstad?

Strömstad. Läget i Strömstad är betydligt mer öppet inför det här kommunvalet än 2018. Många politiker är försiktiga med att på förhand säga vilka de vill regera med efter valet, men inte Mattias Gustafsson (SD) som har ett önskesamarbete med M och KD. SD är däremot inte välkomna hos L, C eller Fi.

Läs hela artikeln om vem som vill samarbeta med vem i Strömstadspolitiken.

ANNONS