(arkivbild).
(arkivbild). Bild: Victoria Petersson

Gamla Svinesundsbron öppnar för alla med coronapass

Under fredagens pressträff med norska regeringen meddelades att den gamla Svinesundsbron nu öppnar för de med giltigt coronapass.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeSvinesund|

Tidigare har den gamla Svinesundsbron bara varit öppen för arbetspendlare, och därmed har det bidragit till långa köer vid gränskontrollerna vid Svinesund.

Den norska regeringen meddelar nu att man öppnar den gamla Svinesundsbron för all trafik - med villkoret att alla i bilen måste ha ett coronapass. De nya reglerna gäller från lördag (28/8).

- Jag vill betona att alla i bilen måste vara helt vaccinerade eller ha genomgått covid-19 det senaste halvåret. Barn som inte omfattas av sina egna undantag i covid-19-föreskrifterna i samband med pendling över gränsen, måste fortfarande använda den nya Svinesundsbron. Detsamma gäller resenärer som behöver en deklaration för Tullverket, sa justitieminister och beredskapsminister Monica Mæland (H) på pressträffen.

ANNONS

Situationen vid Svinesund har varit ett ämne för debatt den senaste tiden, då långa köer och gränskontroller gjort pendlingen svår för både arbetspendlare och vanliga bilister som korsar gränsen. Bland annat har den moderata riksdagsledamoten Johan Hultberg har skickat en fråga om trafiksituationen vid Svinesund till ansvarig minister.

Nu kommer alltså beskedet att den norska regeringen lättar lite på trafiksituationen genom att öppna den gamla Svinesundsbron för fler bilister än tidigare.

ANNONS