Elin Olsson visar upp sin bänk, som hon tapetserar med hästmotiv. Ett självklart val för Elin då hon rider och älskar hästar.
Elin Olsson visar upp sin bänk, som hon tapetserar med hästmotiv. Ett självklart val för Elin då hon rider och älskar hästar.

Full fart på Mellegården

Mellegårdens skola i Näsinge, med sina drygt sextio elever från förskoleklass till årskurs sex, drog även de igång i veckan efter ett långt sommarlov. När tidningen hälsade på hade årskurs fyra sin allra första engelskalektion.

ANNONS
|

Läraren Thomas Rosén, som påbörjar sitt trettiotredje år på Mellegården, delade ut gloslistor som skulle bli läxa till senare i veckan. Koncentrationen var stor bland eleverna och i klassrummet satt Alexandra Hansson och påbörjade läxan.

– Det känns roligt att ha börjat fyran, nu har vi bytt klassrum och fått ny lärare. Det ska bli kul att börja med engelska, berättar Alexandra.

Tio elever går i årskurs fyra på Mellegården, och en av dem är Elin Olsson. Hon visade stolt upp bänken hon dekorerat med hästmotiv, ett självklart val för henne.

– Jag älskar hästar och rider så därför valde jag det här pappret, förklarar Elin. Hon berättar att hon redan är klar med gloslistan och tycker engelska ska bli roligt.

ANNONS

I huset bredvid håller förskoleklassen och förstaklassarna till. Inne i klassrummet är det full aktivitet då det håller på att göras matteböcker.

– Vi har fjorton barn här, sju killar och sju tjejer så det är en perfekt blandning. Idag gör de egna matteböcker som de ska få limma och sedan sy ihop, säger pedagogen Lena Arulf.

Ronja Abrahamsson, 6 år, går i första klass och höll på att limma ihop sin mattebok.

– Det roligaste med att ha börjat skolan är att få börja med matte, tyckte Ronja.

ANNONS