Fortsatt häktad misstänkt för grovt bokföringsbrott

Mannen som tidigare häktats misstänkt för grovt bokföringsbrott sitter fortsatt häktad i väntan på att ett åtal ska väckas mot honom. Men bedrägerimisstankarna mot honom har försvagats.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

LÄS MER:Näringsidkare häktad för grovt bokföringsbrott

Det var slutet av januari Strömstads Tidning kunde rapportera om att en 26-årig näringsidkare som tidigare bott och drivit en affärsrörelse i Strömstads kommun hade häktats på sannolika skäl misstänkt för sex fall av grovt bokföringsbrott och två fall av grovt bedrägeri.

Åklagaren på Ekobrottsmyndigheten som utreder fallet berättade att samtliga misstankar var riktade mot ett och samma bolag, ett bolag som i dag är konkursat.

Förra veckan omhäktades mannen och åklagaren har fått en förlängd tidsperiod att väcka åtal. Denna gång är mannen däremot bara häktad och misstänkt för grovt bokföringsbrott.

– Jag har begärt förlängd utredningstid fram till den 15:e februari. Han fortsätter att vara häktad och det han är häktad för är bara grovt bokföringsbrott och inte grovt bedrägeri. Jag har inte begärt honom häktad för grovt bedrägeri fortsättningsvis, säger Per-Håkan Larsson, åklagare på Ekobrottsmyndigheten.

ANNONS

– Brottsmisstankarna avseende grovt bedrägeri har försvagats och gäller inte längre, fortsätter han.

LÄS MER:Näringsidkare häktad för grovt bokföringsbrott

ANNONS