Mordutredning avslutas efter att kvinna hittats död på Sydkoster.
Mordutredning avslutas efter att kvinna hittats död på Sydkoster. Bild: Erik Zienau

Försvunna kvinnan på Koster: Mordutredning avslutas

Polisen startade under förra veckan en mordutredning efter att en försvunnen kvinna hittats död på Sydkoster. Nu avslutas utredningen som slår fast att det inte ligger något brott bakom händelsen.

ANNONS

Den kvinna från Uddevalla som sedan tidigare anmälts försvunnen hittades under förra fredagen avliden på Sydkoster. Polisen startade då en förundersökning gällande mord i och med att kvinnan hittats död utomhus.

Den preliminära rapporten har kommit och gör att polisen nu kan slå fast att det inte ligger något brott bakom dödsfallet, det bekräftar Fredrik Brax, chef för grova brott i Fyrbodal.

– I den preliminära rapporten så framkommer det att det inte finns något som tyder på att ett brott begåtts. Med det sagt så kommer vi därför avlysa brottsrubriceringen, säger han.

Det var den 28 april som kvinnan anmäldes försvunnen av anhöriga. Under drygt en veckas tid pågick en sökinsats på och runt Kosteröarna efter kvinnan där både polis och frivilligorganisationer deltog i sökandet. Under förra fredagen hittades kvinnan avliden på Sydkoster av privatpersoner.

ANNONS

Inget brott ligger bakom händelsen och polisen avslutas nu mordutredningen.

Kvinnans anhöriga är underrättade.

LÄS MER: Den försvunna kvinnan hittades avliden på Koster

LÄS MER: Sökinsats efter försvunnen kvinna på Koster

ANNONS