Förare kraschade i vattnet

En bil körde genom räcket på Knarreviksvägen i Strömstad på söndagsmorgonen. Föraren smet och är misstänkt för flera brott.

ANNONS
|

– Vi har hittat föraren. Han kom med en kompis i bil och när han såg oss vände han och vi körde efter, säger Tommy Nyman,polisens presstalesperson.

Klockan 7:38 kom ett larm om ett drunkningstillbud vid Knarreviken i Strömstad. En bil hade kört i vattnet.

– Bilen har gått rakt igenom ett räcke och ut i vattnet vid Knarreviksbågen i Strömstad. Det fanns ingen person kvar i bilen, sa Rolf Olaussen,insatsledare Räddningstjänsten i Strömstad på morgonen.

Men när polis och räddningstjänst kom till platsen fanns inga personer kvar i bilen som hade kört 50 meter ut i vattnet.

– Vi letar efter den eller de personer som satt i bilen. Nu väntar vi på dykare som ska leta efter dem i vattnet, sa Rolf Olaussen på morgonen.

ANNONS

Sjöräddningen och räddningsdykare var på plats under morgonen men avbröt sökandet under förmiddagen. Polisen kom ikontakt med ägaren till bilen som är norskregistrerad.

– Man har pratat med bilägaren och vi vet vem som har brukat bilen under helgen, men vi har inte fått tag på den personen ännu, sa Gittan Petersson, jourhavande undersökningsledare polisen i Uddevalla på förmiddagen.

Polisen hörde flera vittnen och tror att olyckan hände någon gång under natten.

– Ett vittne har hört ett brak vid 4-tiden, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

Men klockan 11.10 på förmiddagen meddelade polisen att de hade hittat föraren.

– Han har tagit sig upp från vattnet på något sätt. Nu ska vi utreda om det var fler än han som var med i bilen, säger Tommy Nyman.

Nu har polisen upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats.

Senare under söndagen hittade polisen även de passagerare som befunnit sig i bilen. Även han är misstänkt för smitning från olycksplats. De båda misstänkta männen är inte frihetsberövade. Den ene är hemmahörande i Strömstad och den andre i Norge.

ANNONS